Lifestyle Turism

Nu uitati sa vizitati si orasul Haifa daca ajungeti candva in Israel

Nu uitati sa vizitati si orasul Haifa daca ajungeti candva in IsraelSituat doar la 90 de kilometri de Tel Aviv, orasul-gradina Haifa este atractia turistica numarul unu din Israel, in afara Ierusalimului neexistand un alt loc atat de pitoresc si plin de atractivitate precum este Haifa.

Orasul Haifa se afla intr-o locatie ideala, foarte apropiat de multe alte destinatii turistice de prim interes precum Caesarea, Hadera, Nazareth sau Tiberias, de aici putandu-se apoi explora zone vaste ale Israelului intr-un confort si o siguranta depline.

Intalnirea dintre campia mediterana si muntele Carmel face din Haifa un taram desprins din basme, superbele gradini prezente aici marind la superlativ efectul general. Doar Italia si Grecia se mai pot mandri cu peisaje similare, Haifa fiind atat un oras-port cat si un centru cultural si academic major al Israelului.

Populatia din Haifa, desi nu foarte densa, este compusa prioritar din evrei si arabi, acestia reusind pana in prezent sa traiasca in pace, in ciuda divergentelor existente in alte zone ale Israelului dintre cele doua populatii majoritare.

Pentru turisti, Haifa poate reprezenta o revelatie deosebit de placuta, doar aici putand sa iti imbogatesti sufletul cu amintiri de neuitat si sa iti updatezi informatia istorica cu multe descoperiri arheologice si documentare de prima mana.
 
Un oras cu adevarat pitoresc de pe malul Marii Mediterane, Haifa va asteapta vizita cu bratele deschise, fiind si o alternativa fericita si senina la vesnica vanzoleala din Ierusalim, unde mai nu se mai poate respira uneori din cauza caldurii si a suprapopularii. Oferta pentru cazare este una domneasca aici, asa ca e mai bine sa va stabiliti din start cartierul general la hotelurile din Haifa decat oriunde altundeva in Israel.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu