Lifestyle Sport

Mareste-ti capacitatea pulmonara prin exercitii fizice cat mai variate!

Mareste-ti capacitatea pulmonara prin exercitii fizice cat mai variate!Exercitiile zilnice de marire a capacitatii pulmonare sunt la fel de recomandate ca si cele pentru marirea masei musculare sau pentru mobilitate si nu trebuie neglijate din ritualul zilnic de intretinere corporala.

Abilitatea plamanilor de a capta mai mult oxigen pe durata eforturilor fizice intense permite si stimuleaza pozitiv o activitate crescuta a intregului organism, in acest mod arderile fiind mai eficiente, iar procesul de eliminare a toxinelor mult imbunatatit.

Exercitiile pentru marirea capacitatii pulmonare incep cu simple exercitii de respiratie, in aceasta prima etapa fiind de ajuns sa se inspire adanc la finalul fiecarui set de exercitii practicate zilnic, timp de cateva minute, pentru a se maximiza cantitatea de oxigen filtrata de catre plamanii nostri.

Atat inspiratia cat si expiratia trebuie sa fie facute pana la capat, complet, astfel fiind angajati in acest proces si muschii diafragmei si cei abdominali si facandu-se spatiu mai mult zi dupa zi pentru inhalarea unor cantitati marite de oxigen in organism.

Calitatea aerului este insa de luat in considerare, mai eficiente fiind asemenea exercitii in natura, la munte, pe malul marii sau oriunde se stie ca exista niveluri mai scazute de poluare si multa vegetatie.

La mare, exercitiile de tinere a respiratiei sub apa pot ajuta la cresterea capacitatii pulmonare, alaturi de scufundari si scuba diving, rezultate pozitive fiind usor de inregistrat zilnic, cu cat mai mult putandu-se tine respiratia, cu atat mai mare fiind si cantitatea de oxigen pe care plamanii nostri o pot absorbi.

La fel de eficient pentru sanatatea plamanilor nostri poate fi si practica interpretarii la un intrument de suflat, sedinte zilnice de cantat putand conduce in scurta vreme la o marire a capacitatii noastre pulmonare. Destul de putine persoane cunosc acest lucru, multi specialisti in medicina putand sa confirme faptul ca interpretarea la un instrument de suflat intr-adevar este benefica pentru sanatatea plamanilor.

Exercitiile de respiratie menite sa creasca capacitatea pulmonara trebuie obligatoriu insotite si de exercitii pentru optimizarea activitatii cardio-vasculare, astfel efectele benefice pentru sanatate crescand exponential si fiind prelungita cu mult speranta de viata pentru noi. Fumatul, cafeaua si consumul de alcool pot insa crea multe obstacole si de aceea trebuie eliminate sau macar tinute sub un control mult mai strict.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu