Lifestyle Muzica si vedete

Glam rock si nostalgia androginismului in muzica moderna

Glam rock si nostalgia androginismului in muzica modernaStilul muzical numit glam rock origineaza din Marea Britanie, unde a fost promovat relativ agresiv prin trupe si artisti celebri precum Roxy Music, David Bowie sau Gary Glitter, toti acestia afisand costume si un joc de scena care sfida bunul simt prin designul deosebit de indraznet si provocator pentru acele vremuri de inceput.

Nu la multa vreme dupa lansarea stilului glam rock, tot mai multe trupe cu o popularitate in crestere au adoptat trasaturile deopotriva de natura compozitionala si de imagine consacrand astfel acest stil muzical flamboiant care este prezent si in ziua de astazi pe scena muzicii prin artisti precum Lady Gaga, Marilyn Manson, Placebo sau Prince.

O noua imagine a artistului de scena s-a nascut astfel, acesta incorporand in prezentarea sa teme foarte diverse precum cabaretul, stilul victorian, science fiction, misticism sau mitologie si reusind astfel sa farmece audienta nu doar prin sunet ci si prin imagine. Versurile muzicii glam rock de asemenea sunt ciudate si provocatoare, facand publicul sa revina aici iarasi si iarasi pentru a intelege mai bine mesajul transmis astfel.

Nu in ultimul rand stilul glam rock promoveaza o imagine androgina a artistului de scena, fiind de ajuns sa urmarim concerte mai vechi ale unor muzicieni precum Alice Cooper, The Cockettes, Queen sau W.A.S.P pentru a intelege in ce fel nostalgia androginismului este aduce pe scena si pe aceasta cale a muzicii glam rock.

Foarte multi artisti au inspirat si au fost inspirati de specificul muzicii glam rock, in prezent existand o incercare de relansare a acestui stil muzical prin artisti inca putin cunoscuti, dar al caror potential este destul de mare. Daca ei vor si reusi sa produca revenirea in forta a stilului glam rock sau nu pe scena internationala ramane de vazut insa ceea ce e sigur este ca acest stil si-a castigat o reputatie solida si ca a marcat si continua sa marcheze lumea muzicii prin temele si motivele sale artistice.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu