Lifestyle Tehnologie si internet

Modele revolutionare de PC Mouse


It si Tehnologie - Mousi revolutionari

Au aparut pe piata niste modele de-a dreptul revolutionare de mouse-uri pentru PC, care nu doar ca nu mai necesita suportul traditional pe care sa fie rulate, dar pot functiona din orice colt al camerei, nu foarte diferit de modul in care folosim in prezent telecomanda pentru aparatul TV sau alte produse electronice.

Noile modele de PC Mouse sunt create pentru a diminua stresul si pericolul de accidentare pe care il prezentau modelele mai vechi si, pana in prezent, nimeni nu a reusit inca sa descopere vreo hiba de functionare la aceste mouse-uri complet noi de pe piata de hardware.

In mod concret, un mouse la distanta functioneaza relativ simplu, pe baza de tehnologie laser, existand propuneri de modele diverse, fie asemanatoare unei manusi care sa poate fi purtata simplu pe mana sau asemanatoare unei telecomenzi standard, care sa fie actionata din orice pozitie, miscand cursorul pe ecran in toate directiile sau ruland paginile de pe Internet pe verticala si pe orizontala.

Spre exemplu, modelul AirMouse, produs in Canada, este gandit ca un fel de manusa care se pliaza bine pe degete si pe mana, si inca intr-un mod ergonomic, care sa nu deranjeze deloc utilizatorul. Este un mouse fara fir, similar celor optice, dar care nu mai necesita o suprafata pe care sa fie rulat, fiind de ajuns doar sa se faca miscari in aer, la fel cum s-ar proceda pe un mousepad standard, si astfel cursorul poate fi controlat fara probleme. AirMouse beneficiaza de un acumulator de energie performant, care ramane incarcat pentru o intreaga saptamana, dupa care este necesara reincarcarea.

Alte modele de astfel de mouse-uri pentru PC, fara fir si fara a necesita o suprafata de lucru, sunt comercializate sub forma unor mici telecomenzi, cu un design asemanator mai vechilor modele de mouse, care de asemenea nu necesita decat miscari usoare prin aer pentru a controla cursorul de pe ecran. Interactiunea dintre utilizator si calculator este foarte buna si se spune chiar ca aceste modele noi ar fi mai stabile decat orice alt model de mouse cunoscut vreodata omului.

Dispozitivele PC Mouse la distanta vor fi deosebit de utile pentru prezentarile profesionale sau cele din sistemul de educatie nationala si sunt disponibile deocamdata la preturi nu foarte ridicate, dar suficient de mari incat sa nu poata fi achizitionate chiar de catre toata lumea. Cel mai ieftin model costa 80 de dolari SUA, iar cele mai scumpe pot trece lejer de 200 de dolari SUA.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu