Lifestyle Tehnologie si internet

Microcipurile de identificare au fost testate cu succes si pe plante

Microcipurile de identificare au fost testate cu succes si pe planteTestate cu succes in anii anteriori pe oameni si pe animale, microcipurile de identificare au fost recent folosite si pe plante, cercetatorii incercand astfel sa descopere daca sunt prezente sau nu efecte secundare si daca se pot pe aceasta cale monitoriza mai in detaliu o serie de plante destinate cultivarii lor pe scara larga.

Rezultatele au depasit toate asteptarile, microcipurile de identificare integrandu-se perfect in structura plantelor testate si dovedindu-se a fi o metoda foarte eficienta de monitorizare a acestor plante. Inutil de spus ca descoperirea aceasta a surprins foarte placut pe mai toti cultivatorii de marca, dar si pe specialistii in educatie si cercetare care si acestia au un interes crescut pentru aceasta descoperire de data recenta.

Incepand cu vizitarea gradinilor botanice si a parcurilor nationale si pana la monitorizarea cresterii unor plante mai sensibile, microcipurile de identificare vor putea simplifica foarte mult pe viitor munca tuturor celor implicati in cresterea plantelor, inclusiv producatorii viticoli si cei care se ocupa de pomii fructiferi putand sa se foloseasca din plin de aceasta metoda inedita de lucru pusa la dispozitia lor de savanti.

Pentru catalogarea si crearea unor arhive de maxima utilitate, microcipurile de identificare pentru plante si pomi sunt nepretuite, ele putand fi atasate atat extern cat si incastrate in structura plantelor inca din faza lor de crestere, fara a impieta cu nimic asupra evolutiei bune a lor sau a strica prin ceva aspectul lor estetic.

Desigur ca nu toate plantele se vor preta la aceasta tehnica de monitorizare, unele dintre acestea fiind prea fragile pentru a li se putea aplica un implant electronic, fie acesta cat de minuscul. Savantii recomanda de aceea microcipurile de identificare in aceasta faza doar pentru plantele si arbustii cu tulpina lemnoasa, asa cum este cazul trandafirilor, a pomilor fructiferi si a altor plante similare.

Odata implantate, plantele selectionate vor putea fi constant supravegheate cu ajutorul calculatorului, iar evolutia lor va putea fi urmarita foarte precis chiar si pe durata a ani intregi de zile, implinind astfel unul dintre visurile cultivatorilor de plante care vor putea sa isi desfasoare munca la standarde net superioare celor din prezent.

O aplicatie cu adevarat revolutionara pentru zilele noastre, tehnica implantarii plantelor cu microcipuri de identificare va putea fi in curand introdusa si in Romania, iar avantajele care vor decurge de aici vor reusi sa aduca poate un plus de calitate si pentru produsele noastre autohtone, mai usor de monitorizat pe aceasta cale si de aceea mai simplu de adus la niste standarde de calitate net superioare celor din prezent.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu