Lifestyle Tehnologie si internet

Wikipedia va ofera pluginuri de maxima utilitate si pentru multiple browsere

Considerata la ora actuala ca una dintre cele mai bune surse de informare din mediul electronic, Wikipedia este o super-enciclopedie creata in principal de catre voluntari si care ofera complet gratuit articole si diverse informatii de prim interes pentru toti doritorii, fara limite si fara obligatii.

Milioane de vizitatori acceseaza si folosesc aceasta enciclopedie luna de luna, preluand informatie sau contribuind cu informatie de ultima ora si din aceasta cauza adesea se poate dovedi relativ dificil sa te descurci multumitor aici in absenta unor instrumente adecvate de cautare.

Acesta este motivul pentru care organizatorii sitului Wikipedia s-au grabit sa ofere utilizatorilor o serie de pluginuri pentru accesarea mai usoara a informatiei, care sa poate fi integrate unor browsere folosite frecvent, imbunatatind astfel experienta vizitatorilor si permitandu-le acestora sa isi desfasoare in conditii optime munca lor de cautare.

Wikipedia va ofera pluginuri de maxima utilitate si pentru multiple browsereBinecunoscutul browser Firefox, de exemplu, poate beneficia de pluginul numit "Wikipedia Toolbar", care permite cautari rapide direct pe situl Wikipedia si chiar un grad sporit de interactiune pentru toti utilizatorii inregistrati pe situl in cauza.

De maxima utilitate mai ales pentru elevi si studenti se poate dovedi si pluginul numit "QuickWiki" cu ajutorul caruia se poate gasi rapid definitia unui cuvant de pe orice website precum si informatii suplimentare despre acest cuvant prin utilizarea butonului-dreapta al dispozitivului mouse care va oferi un meniu cu trimitere directa la Wikipedia sau Wiktionary.

Similar cu QuickWiki, dar adresandu-se utilizatorilor avansati este si pluginul Googlepedia care permite afisarea pe doua coloane a rezultatelor motorului de cautare Google in paralel cu articolele relevante pe acelasi subiect publicate de Wikipedia, facilitandu-se astfel o analiza rapida si exacta a surselor de interes pentru utilizator.

Googlepedia este disponibil ca plugin nu doar pentru Firefox, dar mai nou si pentru Google Chrome, care de asemenea beneficiaza si de pluginul numit "Wikipedia Companion", prin care se poate face o serioasa munca de cautare accesandu-se informatiile de interes de pe Wikipedia prin meniurile rapide oferite de Wikipedia Companion.

Utilizatorii care prefera browserul Safari vor putea sa isi instaleze pluginul "Wiki-It", o versiune aproape identica cu cea oferita de pluginul QuickWiki. Nici Internet Explorer nu este lasat deoparte, aici putandu-se apela la pluginul "Define with Wikipedia", de asemenea util pentru definirea cuvintelor dificil de inteles prin apelul la meniurile deschise cu butonul-dreapta al mouse-lui.

Foarte de folos si simplu de instalat, pluginurile Wikipedia sunt de maxima actualitate si merita incercate, in special elevii si studentii putand beneficia la maximum de informatiile la care vor avea acces si pe aceasta cale. Nu uitati sa le testati si voi, in principiu fiind vorba despre instrumente eficiente de cautare pe Internet, care se vor integra fara probleme cu browserul vostru preferat.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu