Lifestyle Sport

Mersul pe bicicleta este sanatate curata!

Mersul pe bicicleta este sanatate curata!Mersul pe bicicleta este pentru foarte multa lume sanatate curata, fiind in egala masura si o forma rapida si nepoluanta de deplasare pe distante medii sau chiar si pe distante mai lungi.

Pentru ciclistii incepatori poate parea mai dificil initial sa te deplasezi fara griji in trafic, dar experienta poate fi capatata si circuland in zonele ceva mai ferite, in acest mod evitandu-se deopotriva stresul si posibilele accidente.

Organismul beneficiaza din plin de sedintele zilnice de ciclism, improspatandu-si regulat rezervele de aer, crescandu-si capacitatea pulmonara, eliminand stresul si inregistrand o activitate la nivel circulator mult imbunatatita.

In Occident exista de multi ani o adevarata cultura a ciclismului, foarte multe tari din vest oferind ciclistilor trasee alternative foarte bine intretinute, unele mergand in paralel cu marile artere de circulatie, iar altele separat.

Problemele de mediu din anii trecuti au dat un imbold inca si mai mare mersului pe bicicleta, astfel prevenindu-se mai bine atat poluarea cat si aglomeratia infernala de pe autostrazile din intreaga lume.

Recomandat pentru toate varstele si pentru ambele sexe, ciclismul este un sport creat pentru a intretine foarte bine organismul la un nivel optim de sanatate, prea putini fiind inca cei care sa practice acest sport in mod regulat.

Pentru incepatori, mai inainte de orice este recomandat sa isi aleaga o bicicleta rezistenta si usor de folosit, fara multe accesorii sau un schimbator de viteze prea complicat.

In al doilea rand, bicicleta trebuie testata fara graba din punct de vedere al confortului la mers, atat scaunul cat si manerele trebuind sa ofere un maximum de confort si de asemenea o pozitie ergonomica.

Mersul pe bicicleta trebuie adesea alternat cu sedinte scurte de exercitii de mobilitate, doar astfel oferindu-se corpului un "tratament" complet, cu urmari dintre cele mai bune pentru sanatatea noastra.

Hidratarea corecta este obligatorie atunci cand practicam ciclismul zi de zi, nu intamplator multe reclame aratand sticla de apa atasata la bicicleta in mod frecvent. Trebuie deci tinut cont de acest lucru deoarece, la fel ca in cazul oricarui alt sport, si ciclismul stimuleaza eliminarea apei din organism, noi trebuind sa suplinim la timp necesarul de lichide.

Mersul pe bicicleta este intotdeauna mai placut daca se practica in doi sau in grup, astfel putandu-se supraveghea mult mai bine si evolutia in trafic si de asemenea prevenindu-se mai usor orice problema sau posibil accident.

Pentru o siguranta crescuta in mers, bicicleta trebuie intretinuta periodic, verificata din cand in cand chiar si de un specialist si dotata cu toate accesoriile cerute de legislatia rutiera.

Mersul pe bicicleta este unul dintre cele mai sanatoase sporturi pentru noi si, in plus, face mult bine si mediului inconjurator. Trebuie in consecinta sa profitam cu totii de asta si sa ne oferim astfel de sedinte de miscare fizica chiar si zilnic daca se poate.

Desi in Romania inca nu exista trasee adresate exclusiv ciclistilor, se poate totusi si la noi practica acest sport in conditii multumitoare, existand trasee bunicele, dar fiind nevoie de ceva mai multa atentie in trafic. Cu o bicicleta bine intretinuta poti sa traiesti astfel momente exceptionale alaturi de prieteni, facand in acelasi timp mult bine si sanatatii tale.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu