Animale de companie Lifestyle

Masajul terapeutic poate fi aplicat cu mare succes si la animale

Masajul terapeutic poate fi aplicat cu mare succes si la animaleLa fel ca si in cazul stapanilor lor, animalele de companie adora sa li se faca un masaj de calitate, in multe colturi civilizate ale lumii existand deja cabinete si clinici unde se ofera si servicii profesionale de masaj terapeutic animalelor de companie cu "dare de mana".

Stim cu totii faptul ca animalelor noastre le place sa fie alintate cu atingeri dese si afectuoase din partea noastra, dar mai putin cunoscut ne este faptul ca animalele care au suferit traume fizice sau de alta natura ori care sunt bolnave pot beneficia de o vindecare mai rapida atunci cand li se aplica si sedinte periodice de masaj terapeutic.

Plecand de la beneficiile imediate a eliminarii stresului si a eliberarii tensiunilor musculare si ajungand la gimnastica de recuperare sau la reducerea unor inflamatii mai grave ale organismului, masajul terapeutic si-a aratat adesea eficienta crescuta pentru ingrijirea animalelor, in special seniorii putand sa isi lungeasca simtitor speranta de viata prin masaje terapeutice aplicate de circa 2-3 ori pe saptamana.

O sedinta obisnuita de masaj profesional nu dureaza mai mult de jumatate de ora, fiind de ajuns ca animalul sa se obisnuiasca cu "terapeutul" sau pentru ca lucrurile sa se desfasoare minunat gratie unei bune relatii de incredere stabilita din start.

Persoanele care pot administra masajul terapeutic sunt, bineinteles, profesionisti certificati, bine pregatiti in acest sens, ei fiind capabili atat sa lucreze cu diagnosticele puse de medicul veterinar cat si sa puna ei insisi un diagnostic corect conform caruia sa efectueze apoi sedinta adecvata de masaj.

Nu este prea sigur daca si in Romania aceasta practica de succes va avea sanse de izbanda, dar masajul terapeutic reprezinta cu siguranta la momentul actual atat o cale excelenta de tratare a animalelor de companie cat si un serviciu foarte profitabil pentru cabinetele si clinicile veterinare din tara noastra.

Sa speram ca si la noi, masajul terapeutic va deveni o practica obisnuita pentru gama de servicii oferite catre animalele de companie, de aici avand de castigat toata lumea si mai ales prietenii nostri necuvantatori, care vor fi asa si mai fericiti, dar si mai sanatosi pe zi ce trece.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu