Lifestyle Tehnologie si internet

Tigara electronica

Tigara electronicaDaca nu stiati, exista pe piata si tigari electronice care functioneaza dupa un principiu similar cu traditionala narghilea, fiind eliberati astfel aburi care simuleaza efectele inhalarii de tutun, existand variante de tigari electronice cu continut de nicotina si variante fara nicotina.

Prin intermediul caldurii sau a ultrasunetelor este stimulata evaporarea unui lichid pe baza de propilen glicol sau glicerina, iar acest principiu de functionare poate fi incorporat in cadrul unor dispozitive electronice variate de forma unei tigari, a unei lulele sau a unui trabuc.

Dispozitivele electronice tip tigara electronica sunt dotate cu baterii si atomizator si pot fi incarcate periodic cu lichidele pentru fumat care vin in flacoane speciale, unele de factura asa-zis "organica", adica suta la suta vegetale, iar altele continand si propilen glicol sau glicerina.

O afacere de succes, piata tigarilor electronice pune la dispozitia clientilor o oferta bogata de arome, unele imitand destul de bine marci traditionale de tigarete, iar altele oferind variante cu vanilie, ciocolata, fructe de padure si asa mai departe.

Fata de tigarile clasice, tigarile electronice poseda un sistem de filtrare a vaporilor de nicotina mai bun si nu prezinta riscurile pentru sanatate generate de gudronul si monoxidul de carbon prezente in tigarile obisnuite.

Intrucat tigarile electronice au fost abia recent introduse pe piata, nu exista inca studii serioase care sa probeze absenta tuturor efectelor nocive asupra sanatatii sau sa demonstreze ca ar fi mai rele chiar decat tigarile obisnuite si de aceea nu se pot spune prea multe deocamdata din acest punct de vedere.

Unele tigari electronice pot fi atasate la un computer si prin cablu USB in acest mod fiind realizata alimentarea lor si permitand fumatorilor inraiti sa lucreze la calculator si sa fumeze in acelasi timp fara nici o problema expirand si mai putin fum decat s-ar intampla in mod obisnuit.

Ca pret de vanzare, tigarile electronice pot fi comparate cu tigarile traditionale, existand modele si lichide de e-fumat pentru toate buzunarele. Concentratia de nicotina poate fi aleasa atunci cand se cumpara e-lichidul folosit pentru incarcarea tigarii, aici existand variante de la 0 mg/ml de nicotina pana la concentratiile maxime admise, care sa dea aceeasi senzatie pe care o ai cand fumezi o tigara foarte tare.

O alternativa interesanta si moderna la fumatul clasic, tigara electronica ar putea cuceri in curand piata tabacului daca si medicii vor valida prin niste studii stiintifice lipsa relativa de riscuri a E-fumatului pentru sanatatea noastra. Deocamdata insa e vorba mai degraba despre etapa de testare a pietii, si voi putand sa probati pe propriul risc tigarile electronice in forma si cu aroma voastra favorita, oferind apoi o parere avizata celor care isi vor dori la randul lor sa incerce aceasta inedita forma de savurat tutunul.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu