Lifestyle Turism

Mai este Hong Kong o destinatie turistica de interes?

Mai este Hong Kong o destinatie turistica de interes?Odata cu intoarcerea metropolei Hong Kong la patria sa mama, unele voci au afirmat ca interesul turistic fata de aceasta zona ar fi scazut dramatic, dar adevarul nu este deloc acesta, Hong Kong ramanand una dintre destinatiile turistice de prim rang din intreaga lume si dupa trecerea sa sub administratia chineza.

Pentru turistii care se nimeresc prin acest super-oras, oportunitatile sunt de-a dreptul fascinante, iar timpul niciodata de ajuns ca sa vezi totul doar pe durata unei singure vizite. Statuia uriasa a lui Buddha este o atractie de prim rang, situata in incinta manastirii Po Lin, iar parcul Victoria permite vederea de la inaltime a intregului oras precum si a continentului pe distante foarte mari.

In Hong Kong se pot afla urme ale unei vieti spirituale bogate, aici manastirile existand mai la tot pasul, fiecare cu specificul si cu zeii sai. Unele temple sunt vechi de peste 600 de ani, iar locurile de explorat aici practic nelimitate. Gazdele sunt de o curtoazie de neegalat, fiind mereu gata sa piarda timpul lor pretios pentru a oferi si cele mai mici detalii privitor la orice aspect din zona manastirii care le este casa.

Pe langa bogatia de muzee din Hong Kong, tot aici exista si o versiune a celebrului parc de distractii Disneyland unde nu doar copiii, dar chiar si adultii pot petrece de minune pe parcursul unei intregi zile. Serile sunt pline de culoare si lumina, existand si focuri de artificii de mare efect.

In ce priveste cumparaturile care pot fi facute in Hong Kong, oferta este ametitoare aici, cu greu reusind sa te desprinzi din bazarele si pietele ambulante ale acestui oras al comertului. Cu rabdare si investitii minime, poti face niste cumparaturi de zile mari, intorcandu-te la hotel plin de multumire si incarcat cu tot felul de lucruri care mai de care mai frumoase si mai utile tie si familiei tale.

Viata de noapte in Hong Kong este traita la maximum, seara putand fi inceputa la teatru, la opera sau la balet si continuata apoi la unul dintre nenumaratele cluburi si restaurante cu program non-stop din oras. O cina direct pe feribot sau la malul marii, petreceri de noapte intr-o ambianta specifica Orientului si multe alte distractii va asteapta sa va dezlantuiti asa cum numai acasa o mai puteti face.

Alpinism, plaje insorite, drumetii, cultura, viata de noapte, mese bogate si variate, petreceri non-stop si multe altele va asteapta in Hong Kong an de an, indiferent de sezon aici putand sa gasiti exact ceea ce asteptati de la un concediu in Orient, respectiv farmecul genuin al locului si modernitatea care sa va ofere tot confortul dorit.

Hong Kong ramane in continuare una dintre perlele Asiei, iar romanii care au sansa sa il viziteze nu vor regreta nici un moment acest lucru, doar simpla plimbare pe la principalele atractii ale acestei metropole celebre putand sa va ofere amintiri de neuitat pentru tot restul vietii voastre.

foto Wikipedia

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu