Lifestyle Turism

Turism in spatiul cosmic

Turism in spatiul cosmicDeparte de a fi doar un simplu vis, turismul in spatiul cosmic este o realitate a zilelor noastre, existand variante ale acestui tip de turism pentru recreatie sau in scop de afaceri promovate aproape exclusiv de Agentia Spatiala A Rusiei, dar cu bune perspective si pentru alte companii private care au investit enorm in aceasta afacere si care vin si dansii cu oferte turistice destul de serioase.

Rusii ofera deopotriva transportul in spatiu pentru alte companii turistice cat si sejururi la bordul propriei statii spatiale internationale, de unde se poate admira spatiul cosmic, dar in egala masura se pot face si experimente personale sau cercetari in scop de afaceri. Profitand de aceasta, alte companii apeleaza la serviciile rusilor si desfasoara la randul lor activitati turistice deocamdata modeste, dar cu mari perspective pentru viitor.

O excursie in spatiul cosmic poate ajunge si pana la 30 de milioane de dolari americani, o suma imensa, dar care a fost totusi platita de multe persoane particulare, barbati si femei, care au profitat de oferta existenta pentru a vizita spatiul cosmic intorcandu-se acasa cu buzunarele mai goale, dar deloc dezamagiti de sejurul lor in spatiu. Pana in prezent insa un numar foarte mic de turisti pot fi transportati in spatiu si acesta este si motivul pentru care turismul cosmic se afla abia la inceputuri, dispunand totusi de niste resurse limitate.

Proiecte foarte ambitioase promit insa foarte mult, cateva companii puternice contruindu-si deja propria flota de rachete spatiale, capabile sa duca pana la 7 turisti simultan in spatiu, iar alte companii investind in crearea unor asa-numite hoteluri in spatiu sau pe orbita lunii, unde sa existe toate facilitatile oferite la un hotel obisnuit. Separat de oferta recreationala, exista si planuri pentru turism in scop de afaceri, de asemenea cu mari sanse de implementare.

In cel mult 20 de ani asemenea proiecte ambitioase se vor materializa in adevarate intreprinderi de succes, iar tarifele initial uriase vor incepe sa scada de la an la an, permitand unui numar mai mare de persoane sa isi faca un scurt concediu pe luna sau pe orbita planetei noastre. Turismul spatial isi deschide deci larg portile pentru noi, dar probabil doar copiii si nepoteii nostri vor putea profita din plin si de aceasta oferta turistica de exceptie, la care altadata nimeni nu indraznea sa viseze.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu