Lifestyle Sarbatori si traditii

Americanii au sarbatorit ziua independentei mancand pe rupte hot dog!

Americanii au sarbatorit ziua independentei mancand pe rupte hot dog!In fiecare an in Statele Unite, ziua de 4 iulie, atunci cand acest popor isi sarbatoreste independenta, este sarbatorita in Brooklyn, New York printr-un super concurs de mancat hot dog, cu premii in bani, zeci de mii de spectatori, televiziune si tot tacamul.

Numit "Nathan's Hot Dog Eating Contest", acest concurs se tine de ani buni de zile, devenind o competitie nationala inca din 1993 si atingand statutul de competitie internationala incepand cu anul 1997.

Premiile in bani acordate cu aceasta ocazie sunt in valoare de 10.000 de dolari americani pentru premiul I, apoi 5000 de dolari pentru premiul al II-lea, 2500 dolari pentru premiul al III-lea si 1500 dolari, respectiv 1000 de dolari pentru urmatoarele pozitii.

Fiind vorba despre o competitie internationala, oricine care a implinit varsta de 18 ani se poate inscrie in acest concurs, pentru a castiga un premiu trebuind sa fie capabil sa consume o cantitate uriasa de hot dog si chifle in cel mai scurt timp posibil.

Anul acesta, un american a castigat titlul suprem mancand nu mai putin de 62 de hot dog intr-un interval de doar 10 minute. In competitiile din anii trecuti, japonezii si-au adjudecat de mai multe ori titlul suprem, americanii fiind foarte mandri de victoria lor de anul acesta.

Anul 2011 de asemenea a inregistrat o premiera, de acum inainte femeile si barbatii urmand sa concureze in cadrul unor probe separate pentru a se oferi sanse egale la titlul suprem si femeilor, care prin natura lor sunt mai delicate si nu pot consuma cantitati atat de mari de hot dog ca si barbatii.

Campionul mondial isi primeste premiul si este incoronat doar in Coney Island, SUA, iar aceasta locatie nu se va schimba probabil niciodata, competitia urmand sa se tina vesnic pe taram american chiar daca e vorba despre un concurs international.

Fiind vorba despre o competitie cu adevarat sportiva, este de inteles faptul ca si canalele de sport sunt interesate sa o transmita, dar pana in prezent drepturile exclusive apartin doar unei televiziuni americane care reuseste sa atraga an de an un public de peste 1 milion de telespectatori.

Anul acesta, "Nathan's Hot Dog Eating Contest" a fost cu adevarat o competitie incinsa, iar anii urmatori vor fi probabil la fel de competitivi asa ca nu uitati ca de fiecare data de 4 iulie sa urmariti si voi concursul international de mancat hot dog tinut in Brooklyn, New York.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu