Lifestyle Turism

Lituania, o destinatie noua pentru sarbatorile de iarna

Lituania, o destinatie noua pentru sarbatorile de iarnaLituania a ajuns in prezent una dintre destinatiile turistice de maxim interes pentru intreaga Europa, tot mai multa lume alegand sa isi petreaca macar o scurta vacanta aici datorita tarifelor foarte convenabile, serviciilor de calitate si calitatii deosebite a localnicilor, care sunt civilizati si pasnici, poate nu intotdeauna spre avantajul lor, unii turisti profitand neingaduit uneori de bunatatea proverbiala a lituanienilor.

In special de sarbatorile de iarna, Lituania poate fi o destinatie de prim interes, acum organizandu-se pregatiri minutioase pentru Craciun si Anul Nou si de asemenea putandu-se asista pe viu la o bogata traditie locala, incarcata de superstitii, obiceiuri dintre cele mai atragatoare si multa, multa lumina. Mancarea este gustoasa si are bineinteles un specific local, iar serviciile sunt de mare calitate, in Lituania putand adesea sa fii cazat la hoteluri de 4 stele, platind insa un pret mult mai convenabil decat in restul Europei.

Afluxul de turisti din intreaga Europa este impresionant mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, dar acest lucru reprezinta un farmec in plus atat de Craciun cat si de Anul Nou. Un lucru inedit, lituanienii au reusit sa imbine fericit traditiile crestine cu cele de origine pagana, nu foarte diferit de traditiile noastre neaose, astfel incat sarbatorile in Lituania au si o tenta usor romaneasca, pastrandu-si desigur mult din parfumul lor local.

Nu prea bogata, oferta turistica de sarbatori pentru Lituania a agentiilor romanesti se va diversifica probabil in bine in anii urmatori, sarbatorile de iarna din aceasta tara fiind totusi o mare atractie, care face din Lituania o destinatie turistica favorita macar pentru sezonul rece daca nu si pentru restul anului.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu