Lifestyle Turism

Islanda, o destinatie de vis pentru Craciunul 2011

Islanda, o destinatie de vis pentru Craciunul 2011Putini romani au vizitat din pacate Islanda pana in prezent, aceasta fiind una dintre destinatiile turistice de prim interes ale lumii, dar adesea ignorata de agentiile de turism de la noi, in special in perioada sarbatorilor de iarna aici putand sa te simti mai aproape de spiritul autentic al Craciunului decat oriunde altundeva, nu intamplator islandezii fiind celebri pentru povestile lor cu elfi, troli si alte fiinte supranaturale.

Islanda detine una dintre cele mai bogate traditii de Craciun din intreaga Europa, aici sarbatorile speciale ale Craciunului tinand nu mai putin de 26 de zile, iar Mosul fiind reprezentat nu de un singur actor ci de nu mai putin de 13 figuri mitologice, cu totii urmand sa populeze insula vulcanica in preajma zilei de 25 decembrie.

Copiii sunt foarte bine tratati de sarbatori in Islanda, astfel incat o vacanta cu intreaga familie este ideala in anotimpul rece, tot in acest sezon intetindu-se si focurile de tabara si cele de artificii pe intreaga insula. Mesele traditionale sunt incarcate cu friptura de miel afumat (o delicatesa locala), somon afumat, paine la vatra, varza murata, carnaciori deliciosi si alte bunataturi locale, iar masa de Craciun este cu adevarat regala si plina de surprize pentru cei care viziteaza tara pentru prima oara.

O atractie aparte a Islandei o reprezinta izvoarele sale termale unde se poate face baie in miezul iernii, aici temperaturile fiind atat de ridicate incat zapada practic nu se poate asterne nici atunci cand ninge din belsug. De Anul Nou, chiar se poate sarbatori noaptea de revelion in plina caldura, cufundat pana la gat in baile termale si cu un sticla de sampanie gata de actiune pe aproape.

Tarifele turistice pentru Islanda nu sunt din pacate foarte mici, iar bastinasii nici ei nu sunt deosebit de calzi si primitori decat daca reusesti cumva sa le intri pe sub piele, dar una peste alta sarbatorile in Islanda reprezinta o petrecere pe cinste, iar cine isi poate permite sa mearga de Craciun acolo nu va regreta cu siguranta nici investitia facuta si nici timpul de calitate petrecut pe "insula elfilor".

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu