Lifestyle Timp liber

Lansarea proiectului documentar «CNDB Ocupat»

Lansarea proiectului documentar «CNDB Ocupat»Ca reactie la pierderea spatiului din cladirea Teatrului National Bucuresti, un grup de artisti au ocupat Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB).

Manifestul « CNDB ocupat » detalia cauzele care i-au determinat sa ia atitudine si natura actiunii: « Astazi, 21 martie 2011, un grup de artisti a ocupat CNDB-ul. Zona din jurul CNDB e inconjurata de un gard iar lucrarile de demolare au inceput. Momentul amanat atat de mult timp a sosit. (…) In aceste conditii, decidem ocuparea cladirii CNDB pana cand un nou spatiu decent de desfasurare a activitatii va fi dat in folosinta.

Desi artisti independenti, cu totii am folosit spatiul CNDB pana acum ca un spatiu de lucru comun – parte fundamentala a conditiilor de lucru. Spatiul oferit ca varianta – nu poate acoperi nevoile comunitatii artistice organizate in jurul CNDB de-a lungul timpului.
Lipsa unui spatiu de lucru ne impiedica sa lucram si sa traim din produsul muncii noastre.
Nu e vorba doar de lupta privata a unei comunitati care vrea sa isi pastreze spatiul de lucru, dorim legitimarea artei contemporane ca munca si lucru sustinut, legitimarea certitudinii unui spatiu dinamic de intalnire si productie pentru artisti.
OCUPANTII »

Grupului initial, format din dansatori si coregrafi, i s-au alaturat arhitecti, juristi si practicieni din alte domenii, atrasi de posibilitatea unui spatiu comun de intalnire si de lucru.

Documentarul « CNDB Ocupat », finantat de Centrul National al Dansului Bucuresti, reuneste intr-un singur montaj mai multe contributii video din timpul ocuparii CNDB si marturii ale participantilor la actiune, un an mai tarziu.
Premiera documentarului va avea loc pe 30 octombrie, la ora 21:00 in Club Control (str. Constantin Mille nr. 4)

Coordonator proiect si regizor: Emi Vasiliu
Montaj: Sergiu Mihaescu
Imagine: Daniel Kosuth
Sunet: Constantin Rosu
Un proiect finantat de Centrul National al Dansului Bucuresti
 
Intrarea este libera.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu