Lifestyle Trucuri culinare

Lamaia si rolul sau in bucatarie

Lamaia si rolul sau in bucatarie
Adesea considerate a avea o aroma versatila, lamaile sunt de neinlocuit in bucatarie, aproape orice preparat putand fi imbogatit daca i se adauga 1/2 sau 1 lingurita de suc proaspat de lamaie. Tot zeama de lamaie reuseste sa diminueze cantitatea totala de sare introdusa la gatit si de asemenea poate ajuta decisiv la prepararea optima a orezului, oualor fierte sau a bauturilor de tot felul.

In bucatarie, lamaile se pot folosi in intregime sau doar partial, astfel coaja, sucul, pulpa si chiar si semintele avadu-si rolul lor bine determinat de traditia culinara la prepararea de diverse meniuri. O garnitura des intalnita peste tot in lume, dar si un ingredient culinar de exceptie, lamaia se poate folosi la:

1. Pregatirea adecvata a apei pentru consum prin adaugarea de suc proaspat de lamaie, de preferat fara zahar.
2. Prepararea de limonada de casa si sumedenie de alte bauturi racoritoare si alcoolice.

3. Prepararea de salate unde se poate introduce si pulpa sau se apeleaza doar la sucul de lamaie pentru vinegreta.

4. Pregatirea cuburilor de gheata pentru o petrecere. Se adauga cativa stropi de lamaie in apa si apoi se poate congela in cuburi.

5. Preventiv, sucul de lamaie va stimula puternic sistemul imunitar, dand si un gust bun preparatelor si baut…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu