Lifestyle Muzica si vedete

Boogie rock este copilul rebel al muzicii blues

Boogie rock este copilul rebel al muzicii bluesForte ascultata in trecut ca si in prezent, muzica boogie rock isi gaseste radacinile la marii maestri ai muzicii blues de peste ocean precum Muddy Waters, John Lee Hooker sau Howlin' Wolf, care au inspirat artisti de prim rang ai anilor '60 din Marea Britanie sa promoveze un gen muzical puternic ritmat, care sa antreneze spiritul, dar si trupul intr-un vartej progresiv cu rol profund catartic in special pentru sufletele marcate de tristete si nepasare.

Trupe precum Rolling Stones, The Animals, Them sau The Yardbirds au lansat muzica boogie rock ca raspuns ferm la curentele de muzica experimentala, cautand astfel sa intretina o muzica de calitate, populara, dar si plina de clasa si avand de aceea un mare succes de public. Eforturile lor au fost apoi preluate si desavarsite de trupele americane care astfel ne-au oferit unele dintre cele mai bune albume rock din toate timpurile: Canned Heat, ZZ Top, The Allman Brothers Band si Lynyrd Skynyrd.

Britanicii nu s-au lasat nici acestia mai prejos, venind la randul lor cu o replica puternica prin alte trupe, precum Status Quo, Humble Pie, Savoy Brown ori Engine, in acest fel muzica boogie rock capatand un statut international si ajungand sa fie ascultata de milioane de fani din intreaga lume. Ritmurile sale antrenante erau net diferite de tot ceea ce se facuse pana la acel moment, iar succesul s-a datorat in buna masura si originalitatii prin care trupele de rock boogie isi promovau la superlativ noile lor piese muzicale.

In prezent, titani ai genului rock precum Canned Heat si ZZ Top nu lipsesc niciodata din topurile cele mai bune de muzica, iar ritmurile boogie continua sa seduca alti si alti fani, aflati in cautare de ceva nou in plan muzical si reusind sa gaseasca aceasta in mod paradoxal la un gen muzical lansat si facut celebru demult, in anii '70. Creata pentru a rezista testului timpului, muzica boogie rock ramane mereu la moda si ne invita sa ne leganam ritmic trupurile in asteptarea altor si altor propuneri muzicale la fel de interesante ca si acest gen muzical nemuritor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu