Lifestyle Turism

La Milano, nu doar pentru shopping


MilanoUna dintre cele mai faimoase destinaţii de shopping este oraşul Milano din Italia. Găzduind importante case de modă şi alei întregi de magazine, care mai de care mai luxoase, metropola europeană a devenit un must pe buzele tuturor persoanelor cu pretenţii. Este ca şi cum nu exişti dacă nu ai măcar o parte din garderobă achiziţionată de la Milano. Cu toate acestea, oraşul în discuţie este mai mult decât un loc unde să cheltuieşti mulţi bani pe haine.

Milano este, înainte de toate, un loc care respiră istorie prin toţi porii, un oraş impresionant pentru turismul cultural. Voi trece în revistă principalele atracţii turistice ale oraşului pentru a argumenta ceea ce am afirmat anterior:

  1. Domul este cel ce domină ansamblul arhitectural al marelui oraş, fiind a treia Biserică din lume ca dimensiuni, incluzând cea mai mare colecţie de statui de marmură de pe glob;
  2. Castelul Sforzesco include două galerii cu lucrări de-ale lui Michelangelo precum şi un muzeu de Artă Antică;
  3. Arcul păcii, impresionând prin înălţime dar şi prin măiestria detaliilor;
  4. Galeria Vittorio Emanuele II, unde pot fi admirate opere ale unor mari maeştri precum: Michelangelo, Leonardo, Galileo, Cavour, etc;
  5. Scala, cel mai frumos teatru din lume;
  6. Biblioteca Ambroziană unde pot fi văzute notiţe şi desene ale lui Leonardo da Vinci;
  7. Biserica Santa Maria delle Grazie (unde se află celebra care adăposteşte celebra frescă Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci).
  8. Biserica Sfântului Ambrozie, Biserica Sfântului Lorenzo;
  9. Pinacoteca di Brera, Pinacoteca Ambroziana;
  10. Muzeele: Poldi Pezolli şi Bagatti Valsecchi;
  11. Galeriile Muzei del Castello, etc.

Consider că am enumerat destule elemente care pot face din Milano un centru al turismului cultural prin excelenţă. Cumulând obiectivele istorice şi religioase cu instituţiile de artă, cu aleile de shopping şi cu farmecul natural al oraşului ajungem la concluzia că Milano este a dintre cele mai complexe de turism din lume. Vă recomand să îl includeţi în planurile voastre de vacanţă, pentru că este un loc în care vă va fi imposibil să vă plictisiţi.

Galerie
de poze :: Milano
(click
pentru a mari)

 

 

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu