Lifestyle Turism

Mini vacanta de 1 Mai


1 MaiCât de genial poate să cadă anul acesta ziua de 1 mai: vineri! Cum nu se poate mai bine, înainte de weekend ca să poată tot omul să plece pe undeva, să facă o pauză binemeritată de la casă, de la serviciu, de la responsabilităţi, de la vecinii gălăgioşi, de la stres.

Ne-am făcut planuri să mergem într-o scurtă excursie undeva în Maramureş. Am auzit că acolo oamenii sunt foarte primitori, că cea mai mare bucurie a lor este să îşi facă oaspeţii să se simtă bine.

Vom călători cu maşina, grupându-ne în aşa fel încât să economisim combustibil (să nu uităm că e criză J) şi ne vom înarma cu multă bună dispoziţie. Ne vom extazia în faţa porţilor lor renumite, pline de simboluri ca şi acele locuri minunate. Vom vizita cimitirul vesel de la Săpânţa (fiind siguri că nu ne vom deprima), ne vom reculege la mănăstirile din zonă, vom sta mult în natură şi vom asculta muzica apelor şi snoavele aduse de vânt.

Vom mânca pe săturate, că aşa am auzit că se poartă prin partea locului, numai produse naturale, gătite în casă cu pricepere de gospodine. Vom respira mult mult aer curat şi vom încerca să umplem câteva bidoane să le aducem şi celor care au rămas acasă.

Vom gusta horincă şi vom asculta cântece populare. Ne vom prinde şi noi în jocul lor şi vom petrece până-n zori. Vom lua cunoştinţă de tradiţii şi obiceiuri, vom învăţa lucruri noi şi toată excursia va fi un câştig. Numai să avem vreme bună J

Te invit şi pe tine să alegi o zonă a ţării unde nu ai mai fost până acum. Ţara noastră are atâtea frumuseţi pe care nici măcar nu le bănuim. Le căutăm în afara graniţelor pentru că străinii ştiu să se promoveze mai bine. Consider totuşi că merită să-i acordăm o şansă şi patriei noastre, pentru că ea nu are nici o vină că nu se găsesc oameni care să aibă grijă de ea cum se cuvine. Acestea fiind spuse îţi doresc Petrecere frumoasă de 1 Mai!
.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu