Lifestyle Tehnologie si internet

Tehnologia laser poate fi folosita in constructii si arhitectura

Tehnologia laser poate fi folosita in constructii si arhitecturaPare greu de crezut, dar la momentul de fata tehnologia laser a ajuns atat de performanta incat este posibil sa fie introdusa intre activitatile profesionale cotidiene din domeniul constructiilor si acela al arhitecturii, putandu-se astfel taia, slefui si nivela materiale de constructii dure sau mai putin dure precum lemnul, metalul, piatra si altele.

Comparativ cu procedeele traditionale de procesare a materialelor de constructii, tehnologia laser este superioara, permitand executii de mare finete si de o mai buna calitate, in acest mod chiar arhitectii, adica profesonistii care concept o constructie de la cap la coada, putand sa faca apel la anumite formule tehnice si la materiale care nu puteau fi nicidecum luate in considerare in trecut.

Metalul este in special vizat pentru constructiile de mare anvergura, prin tehnologie laser acest material putand fi structurat la libera discretie a arhitectilor si introdus in proiecte de mare complexitate, foarte cerute in prezent peste tot pe glob. Timpii de executie sunt astfel scurtati, iar calitatea finala a lucrarilor mult imbunatatita.

Tehnologia laser folosita in domeniul constructiilor nu este desigur foarte ieftina, dar economiile insemnate care se pot face cu scurtarea timpilor de executie, precizia ridicata si imbinarea optima a materialelor arata ca o investitie in aceasta tehnologie se justifica din plin, suplimentar putand fi adus si avantajul dat de uzura practic zero a fasciculului laser, care nu cere sa fie inlocuit deoarece nu are nimic de suferit in urma taierii in materiale dure.

Conform estimarilor din prezent ale specialistilor, tehnologia laser reprezinta viitorul atat pentru arhitectura cat si pentru industria materialelor de constructii, multe proiecte altadata imposibil de realizat fiind astazi posibile gratie acestei adevarate revolutii tehnologice. Deja folosita cu succes si depasind complet faza testarilor initale, tehnologia laser pentru constructii isi asteapta clientii sa o foloseasca la intreaga sa capacitate, foarte multi dintre acestia grabindu-se deja sa o introduca printre activitatile lor principale de productie.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu