Animale de companie Lifestyle

Ingrijirea animalelor in varsta cere o atentie suplimentara din partea stapanilor

Ingrijirea animalelor in varsta cere o atentie suplimentara din partea stapanilorUn fapt de viata care poate fi observat si la animalele de casa, trecerea anilor lasa amprente inevitabile asupra organismului acestora, aparand astfel alte cerinte de ordin alimentar, fiind nevoie de prezentarea mai deasa la medic precum si de introducerea unor schimbari care sa permita un grad ridicat de ingrijire si confort pentru prietenul nostru patruped.

Ramura medicinei care se ocupa cu ingrijirea persoanelor in varsta, numita geriatrie, are multe aplicatii si in medicina veterinara, o serie de doctori fiind special pregatiti pentru a raspunde si solicitarilor proprietarilor de animale in varsta, acestea avand acum nevoie de o serie intreaga de masuri de ingrijire care sa le permita un trai normal, fara disconfortul inevitabil generat de inaintarea lor in varsta.

Animalele de companie castrate de la varste fragede sunt mai putin expuse factorilor de risc decat cele care sufera acest procedeu mult mai tarziu, un numar mare de afectiuni specifice "seniorilor" fiind astfel prevenite cu succes. Complicatiile de ordin urinar, anumite tumori si afectiuni ale ochilor sau problemele cardiace sunt mai rare la animalele castrate de timpuriu, pentru celelalte fiind necesara prezentarea mai deasa la veterinar pentru verificari de rutina.

Farmaciile si magazinele cu specific veterinar au adesea si o oferta aparte pentru animalele in varsta, in mancarea cu pricina aparand multe suplimente necesare unui organism suprasolicitat, in acest mod inclusiv afectiunile dintilor putand sa fie mai eficient prevenite. Igiena dentara este insa obligatorie mai ales la caini, acestia putand face multe infectii daca nu li se acorda o ingrijire suplimentara a danturii.

Tot la farmaciile veterinare au aparut de relativ putina vreme si multe suplimente naturale pentru piele si blana care merita toti banii mai ales atunci cand vine vorba despre alimentatia animalelor in varsta. Alaturi de acestea, mai pot fi procurate si produse destinate ingrijirii animalelor de asemenea tintind animalele de companie in varsta.

La medicul veterinar, puteti cere selectiv si urmatoarele analize medicale, revelatorii pentru starea de sanatate a prietenului vostru necuvantator care poate sa nu manifeste nici un simptom, dar la care varsta sa inaintata implica totusi si existenta unor riscuri crescute: analize pentru tiroida, analize pentru ficat si/sau rinichi, analize pentru pietre si alte probleme urinare, analize pentru sanatate ochilor, radiografii ale plamanilor, etc.

Aparatura medicala moderna si profesionalismul medicilor veterinari din zilele noastre va permite adesea prevenirea la timp a dezvoltarii unor afectiuni periculoase, in acest mod oferindu-se ani buni de viata animalului de companie. In special pentru animalele in varsta, diagnosticarea din timp a unei posibile probleme de sanatate poate ajuta nespus de mult la succesul tratamentului si de aceea este bine sa nu se amane prezentarea periodica la veterinar spre binele animalului, dar si a stapanilor sai.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu