Lifestyle Turism

Cele mai vizitate orase din Europa

Cele mai vizitate orase din EuropaNu de putine ori creditata a fi cel mai frumos continent din toata lumea, Europa ofera experiente unice tuturor vizitatorilor sai, de neegalat fiind si farmecul marilor sale orase, unele dintre acestea atat de incarcate de istorie si de atractii turistice diverse incat sunt prin ele insele adevarate bijuterii turistice, validate ca atare si de numarul impresionant de turisti care le viziteaza an de an.

1. Parisul este cel mai faimos oras al continentului nostru, nimeni nereusind pana in prezent sa conteste acest lucru, cam toate referintele turistice facute la Europa trebuind adesea sa includa si acest oras printre randurile lor.

2. Roma este rivala numarul unu a Parisului, pierzand de multa vreme statutul de regina a oraselor Europei, dar continuand sa domine detasat alte locatii de prim rang. Mult mai incarcata de cultura si istorie decat capitala Frantei, Roma nu se mai bucura insa si de pozitie politica la fel de inalta, acesta fiind de fapt motivul principal pentru care a cazut de cateva sute de ani pe locul secund.

3. Lucerna
Situata nu foarte departe de muntele Pilat, Lucerna si-a castigat un statut de bijuterie a Europei deopotriva prin arhitectura sa unica in Europa cat si prin titulatura de mare centru financiar a lumii. Puterea si frumusetea se intalnesc aici in mod fericit, Elvetia in intregimea sa fiind cunoscuta ca una dintre cele mai pitoresti locatii pe plan mondial.

4. Amsterdam
Modernitatea Europei nu se regaseste nici in Paris si nici in orasele Germaniei asa cum ar fi de asteptat ci mai degraba in Olanda, Amsterdamul fiind de sute de ani un far al civilizatiei si modernismului. Nu cultura sa a condus la aceasta stare de lucruri ci aspiratia continua catre mai bine si catre schimbare si in prezent Amsterdamul ramanand cea mai cosmopolita locatie din intreaga Europa.

5. Venetia
Separata de orice alt oras din intreaga Europa prin arhitectura sa faimoasa, Venetia este in sine un univers aparte, indragostiti din toata lumea venind aici pentru a celebra pasiunea si romantismul intr-un mod aproape ritualic, desprins mai degraba din filme decat din lumea reala.

Continuand lista locatiilor de prim interes din Europa, nu vom putea sa nu amintim si alte orase superbe precum Viena, Munchen, Milano, Praga sau Leningrad, toate acestea fiind la randul lor locatii turistice majore de pe harta continentului nostru.

Bucurestiul din pacate nu mai este privit la fel cum era cu zeci de ani in urma, pierzand mult din farmecul sau aparte, atat de gustat de turistii care ii calcau strazile altadata. Nimic nu este insa pierdut, si capitala noastra putand deveni cu timpul o bijuterie turistica, asta mai ales daca edilii sai vor sti cum sa puna inspirat in valoare atat noul cat si vechiul pentru a nu se pierde nimic din tot ceea ce are acest pitoresc oras de oferit vizitatorilor sai.