Lifestyle Tehnologie si internet

In curand vom putea cumpara ferestre care dau energie solara locuintei noastre!

In curand vom putea cumpara ferestre care dau energie solara locuintei noastre!Bazandu-se pe un proiect mai vechi a unei echipe de savanti elvetieni, cercetatorii americani au reusit sa puna la punct o tehnologie revolutionara de creare a panourilor solare, ei apeland de aceasta data la niste celule naturale, create dintr-un compus care imita clorofila sau alte vopsele organice si care pot fi usor atasate la ferestrele obisnuite pentru a genera astfel energie la fel ca orice alt panou solar clasic.

Inventia recenta nu este la fel de eficienta in producerea de energie ca si panorile solare pe baza de silicon si alte materiale scumpe, dar se apropie foarte mult de eficienta acestora si este bineinteles si mult mai ieftin de produs. Foarte incantati, americanii promit ca inventia lor isi va face in curand loc in casele oamenilor obisnuiti, vopseaua organica fiind simplu de aplicat pe ferestre de dimensiuni diferite si urmand sa ofere energie suficienta pentru a alimenta dispozitive de consum mic sau mediu.

Pe langa avantajele oferite de un aport suplimentar de energie electrica in locuinta, noile panouri solare pot proteja mai bine interioarele de asaltul radiatiilor solare, cercetatorii de la M.I.T. din SUA garantand ca vor iesi pe piata cu aceste noi produse in maximum 3 ani de zile. Pentru moment, inventia necesita suprafete mari de sticla pentru a fi eficienta, dar cercetarile noi vor aduce un plus de eficienta si pentru utilizatorii casnici.

Chiar si in spatiile unde lumina soarelui nu este suficient de intensa, noile panouri solare pe baza de vopsea organica se pare ca vor functiona binisor, promitandu-ne astfel o sursa alternativa de energie foarte de folos mai ales in mediul rural, acolo unde dezastrele naturale si penele dese de curent pot adesea lasa gospodarii intregi complet rupte de restul lumii.

De mare interes si suficient de ieftine pentru a fi accesibile tuturor, ferestrele tip panou solar sunt doar o prima victorie in lupta pentru descoperirea de surse alternative de energie ieftina, cercetatorii din intreaga lume avand in desfasurare proiecte majore care ne vor oferi cu siguranta in anii care vin revelatii la fel de interesante ca si panourile solare pe baza de vopsele organice.