Lifestyle Trucuri culinare

Gatitul in familie necesita putina planificare si un minimum de organizare

Gatitul in familie necesita putina planificare si un minimum de organizare
Planuirea in avans cu macar o saptamana a meniurilor zilnice este atat de importanta pentru sanatatea unei familii incat merita sa ne motivam suficient de puternic pentru a atinge si acest obiectiv la dieta noastra. Din punct de vedere psihologic, intreaga familie se va simti mai bine stiind dinainte ce urmeaza sa serveasca la masa, iar meniurile pot fi astfel intocmite de comun acord in asa fel incat toata lumea sa beneficieze la maximum de pe urma acestui lucru.

Prin planificarea meselor saptamanale in avans, se evita foarte mult riscul dezechilibrelor generate de o alimentatie haotica, disparand o serie intreaga de tentatii, de la gustarile incarcate cu calorii si pana la meniurile rapide, incropite fara atentie din cartofi prajiti, grasimi nesanatoase, snacksuri si alte semipreparate lipsite de nutrimente, dar care pot satisface pofta de moment. O adevarata sursa de stres, lipsa planificarii unor meniuri in avans, nu va mai reprezenta astfel o problema, toata lumea stiind ca isi va putea servi mesele zilnice in tihna si fara teama ca ii vor lipsi nutrimentele necesare.

Prin planuirea in avans de meniuri, se fac economii si la bani, si la timp, dar si la resursele necesare pregatirii meselor, totul decurgand mai organizat si mult mai economicos. Ramane si mai multa vreme pentru indeplinirea de alte activitati, iar bucataria nu va mai fi un vesnic du-te-vino unde nu poate intra nimeni nici macar pentru cateva minute, d-apoi sa mai serveasca aici si masa. O sursa de siguranta si confort, planificarea meniurilor stimuleaza pozitiv si organismul nostru, acesta primind semnale clare ca lucrurile sunt Ok din punct de vedere a hranei si ca nu trebuie sa isi faca rezerve de grasimi.

Pentru a se reusi cu succes sa se planuiasca un meniu complet pentru toate zilele saptamanii care urmeaza nu este nevoie decat de mici ajustari ale programu…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro