Lifestyle Turism

Turism pentru fertilitate, daca va vine sa credeti asa ceva!

Turism pentru fertilitate, daca va vine sa credeti asa ceva!In Marea Britanie a aparut o forma inedita de turism, pe care cu greu ne-o putem imagina, femeile care doresc un copil fiind nevoite sa se deplaseze in alte tari pentru a primi servicii de fertilizare in vitro, deoarece in propria lor tara necesarul de sperma este foarte scazut.

Astfel, britanicele calatoresc acolo unde exista clinici bune de fertilitate si primesc sperma donata de persoane anonime, ele avand posibilitatea de a-si alege materialul genetic optim pentru a reusi sa ramana insarcinate si pentru a naste copii sanatosi si inteligenti.

In Marea Britanie, daca se apeleaza la aceleasi servicii, asteptarea poate dura chiar si cativa ani, iar femeile de acolo nu au nicidecum intentia de a lasa timpul sa li se puna in cale si calatoresc imediat in tarile unde bancile de sperma sunt bine dotate cu material genetic de calitate.

O afacere destul de infloritoare, clinica de fertilitate permite donatorilor anonimi sa imbogateasca banca de sperma, ei fiind recompensati cu bani sau alte beneficii pentru acest lucru. Specialistii care lucreaza aici au insa grija ca materialul primit sa fie de cea mai buna calitate astfel incat clientele lor sa se bucure cu adevarat de o fertilizare in vitro de succes.

Procedura in sine nu mai este deloc complicata, existand o tehnologie bine pusa la punct care sa evite erorile si orice efecte secundare. Aproape o operatie de rutina, fertilizarea in vitro a ajuns in multe tari civilizate o practica obisnuita, multe femei refuzand sa se casatoreasca doar pentru a putea avea un copil.

Nu doar britanicele, dar si femeile de alte nationalitati pot calatori astfel peste mari si tari pentru a ramane insarcinate, fiind de fapt mai bine astfel pentru ca nu risti sa te expui "glumelor" primite de la cunostinte, confidentialitatea fiind o politica de baza a oricarei clinici de fertilitate.

Din punct de vedere legal, noua mama este singurul parinte al bebelusului si nimeni nu poate ataca acest lucru, ea avand drepturi depline de paternitate. De asemenea, faptul ca tatal provine dintr-o alta tara nu va impiedica copilul sa primeasca drepturi pline de cetatean al tarii mamei sale, toate problemele de aceasta natura fiind bine acoperite prin legile internationale.

Daca va doriti si voi sa beneficiati de serviciile turismului de fertilitate nu trebuie decat sa apelati la medicul specialist si sa consultati suplimentar si Internetul pentru a descoperi oferta variata si destul de consistenta care exista in aceasta privinta. Nu e greu sa ramai insarcinata si astfel, dar poate fi destul de costisitor ca pret, asa ca pregatiti-va adecvat si din punct de vedere financiar atunci cand doriti sa deveniti singurul parinte al bebelusului vostru.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu