Lifestyle Muzica si vedete

Fleetwood Mac, trupa legendara a anilor 70


 
O trupa de-a dreptul revolutionara pentru perioada lor de inceput, Fleetwood Mac au reusit ca de-a lungul timpului sa ofere hituri de mare succes foarte bine primite si de publicul tanar din zilele noastre. Acest lucru nu e intamplator ci se datoreaza in buna masura intuitiei lor artistice care i-a ajutat sa produca piese muzicale foarte apropiate ca stil de tot ceea ce se intampla in prezent in cultura pop din intreaga lume.

Lindsey Buckingham si Stevie Nicks sunt responsabili cu crearea tuturor pieselor lor muzicale de succes, ei fiind si strans uniti printr-o afacere de dragoste. John McVie, chitara bass, si Christine, voce si clape, sunt ceilalti doi membri notabili ai trupei, si ei casatoriti si iubindu-se la nebunie. Din pacate, in ciuda acestei formule de succes, grupul tot a ajuns sa se dizolve regretabil, dar intru totul previzibil.

Mighty Mac este numele noii trupe a celor de la Fleetwood Mac, in formula aproape completa, mai putin vocalista Christine McVie care nu doreste sa mai participe la turneele de data foarte recenta a veteranilor Fleetwood Mac. Desi intr-o formula mai degraba ciudata, Mighty Mac au reusit sa capteze atentia criticii de specialitate prin scurtele turnee intreprinse in Statele Unite si UK, dar nu se intrevad prospecte favorabile care sa anunte ca va fi posibil si pe zona creatiei ceva nou si poate inedit.

Exista planuri de lansare a unei editii pe compact disc a celor mai mari hituri ale trupei Fleetwood Mac la care sa se adauge si alte materiale, demo-uri, secvente video, etc. insa cam asta e tot deocamdata. Toti membrii nou-infiintatei Mighty Mac au varste inaintate, 59, 61, 63 de ani, dar surprinzator nu au pierdut foarte mult din prezenta plina de energii cu care si-au obisnuit dintotdeauna fanii. Este o experienta bizara sa auzi muzica de acum mai bine de 30 de ani cantata live de catre chiar creatorii ei, dar astea sunt paradoxurile scenei muzicale din zilele noastre,

La fel ca si alte trupe celebre ale anilor ’70 si Fleetwood Mac incearca sa isi faca auzit cantecul de lebada poate si motivati de anumite lipsuri financiare sau poate doar indragostiti inca de scena si dorind sa mai simta macar putin senzatiile speciale oferite de un public receptiv si deosebit de calduros. Adevarul este ca ei sunt foarte bine primiti oriunde aleg sa concerteze si prestatia lor artistica nu te duce nicicum cu gandul la niste ramoliti cu pretentii ci chiar poti simti pe viu vremurile cand ei reuseau sa aduca pe scena o muzica cu totul futurista si bine gandita din punct de vedere compozitional. Pacat insa ca nu ne vom bucura de lansari de noi albume semnate Mighty Mac, dar poate ca odata prins din nou gustul succesului ei se vor decide sa faca macar o incercare din acest punct de vedere.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu