Lifestyle Sport

Ustensile de baza pentru pescuitul sportiv


 
Daca va place pescuitul sportiv ca alternativa la alte sporturi pe care nu puteti sa le practicati sau care se dovedesc prea costisitoare pentru gustul dvs. atunci puteti incepe sa va prcurati echipamentul si sculele mecesare incepand chiar si de maine intrucat nu va fi vorba nici de investitii uriase si nici de insusirea unor tehnici de mare complexitate.

Odata cu revolutia tehnologica din ultimii ani au inceput sa apara si ustensile de pescuit la preturi foarte atractive destinate atat pentru pescarii cu experienta cat si pentru cei incepatori. Pentru inceput cea mai mare cheltuiala va sta in achizitionarea unei undite pe masura dvs. acestea fiind foarte variate si adresate unei largi game de consumatori.

In functie deci de zona unde doriti sa pescuiti va veti alege o lanseta mai scurta sau mai lunga, luand in considerare factori precum inaltimea malului, adancimea apei, structura fundului de apa si speciile de peste care pot fi vanate in acel loc. Si modalitatea de transport a lansetei trebuie avuta in vedere deoarece uneori ne dorim sa ne miscam cat mai lejer pana la locul de pescuit, iar aici se poate opta pentru dispzitive compuse din doua sau mai multe piese usor de montat si de demontat.

Lansetele sunt de obicei construite din materiale usoare, dar rezistente insa trebuie intrebat vanzatorul daca ele vor fi adecvate si pentru prazi mai mari, de peste 4-5kg, intrucat dvs. fiind incepator riscati sa rupeti o lanseta nefolosita corespunzator sau sa va accidentati daca nu ati ales o scula potrivita cu nivelul dvs. de experienta.

Urmeaza apoi alegerea firului de pescuit, o treaba iarasi nu prea usoara unde va fi necesar de asemenea sa va consultati cu vanzatorul asupra celei mai bune variante. Carligele de pescuit pot fi achizitionate in cele mai variate dimensiuni intrucat sunteti la inceput si veti dori sa capatati putina experienta, iar in rest nu mai ramane decat sa va alegeti si un echipament de pescuit nu prea greu si apoi puteti sa va apucati de treaba. Fir intins!

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu