Lifestyle Turism

Ski in august – mergi in Dubai?


DubaiAcum cativa ani ar fi fost o gluma buna: sa intrebi unde poti sa skiezi in desert, in august, cand sunt temperaturile cele mai naucitoare, de aproximativ 50 de grade. Iar raspunsul ar fi fost: poate pe nisip, dar mai bine asteapta pana in lunile de iarna, cand sunt doar 30 de grade afara si nisipul nu te prajeste la atingere.

Insa asa cum Dubai-ul a avut ambitia sa aiba cel mai luxos hotel din lume si prima insula artificiala in forma de palmier, asa a reusit si imposibilul: poti sa schiezi in desert, si nu pe nisip, ci pe zapada, si nu doar in august, ci oricind. Zi de zi, zapada este la fel de buna, la fel de pufoasa, si nu ai vant sau furtuni de zapada care sa te deranjeze din a face sportul tau preferat.

Acest lucru este posibil bineinteles pentru ca aici avem cea mai mare partie de ski indoor din lume, in cadrul Emirates Mall, unul din cele mai mari centre comerciale. Complexul de ski cuprinde 4 partii, de grade diferite de dificultate, inclusiv singura partie neagra indoor din lume. Poti alege sa iti cumperi un bilet de 2 ore (suficiente pentru a experimenta aceasta distractie), sau, pentru impatimitii cu adevarat al sporturilor de zapada, acces pentru toata ziua.

DubaiIn bilet sunt incluse si costumul (cam subtire, temperaturile de 2-3 grade dinauntru cer sa iti iei cu tine si un pulovar suplimentar) si echipamentul de ski sau snowboard. Atentie insa, daca esti incepator, este obligatoriu sa iti iei si instructor.

In varful partiilor este purtat de un telescaun, identic cu cele care populeaza partiile renumite din Alpi, iar la jumatatea traseului ai un popas cu sobite, care serveste ciocolata calda si sanvisuri, denumit sugestiv si usor ironic "Avalanche".

La baza partiilor este organizat si un snowpark, iar pe una din laterale o pista de bob.

Din cand in cand fotografi special angajati iti vor face poze in "plina actiune", poze pe care le vei putea achizitiona la plecare, pentru a le avea ca souvenir al acestei experiente extreme: ski in desert, cand afara sunt peste 35 de grade.

Galerie
de poze :: Ski in Dubai
(click pentru a mari)

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu