Lifestyle Tehnologie si internet

Exista viata pe alte planete in Univers?

 
Exista viata pe alte planete in Univers?Nu se stie pana la ora actuala daca exista viata pe alte planete din Univers, dar gratie noilor misiuni spatiale care au largit considerabil aria de investigatii cosmice se spera ca in anii lungi care vor urma sa se faca descoperiri majore din acest punct de vedere.

 Programul de cercetare a vietii extraterestre SETI alaturi de misiunile Voyager, Institutul Carl Sagan si alte misiuni prezente sau in curs de implementare vor cauta la mare departare semne ale gazelor care permit dezvoltarea biosferei, acesta fiind de fapt punctul de plecare pentru depistarea vietii pe alte planete.
 
Prin procese de eliminare treptate, multe planete vor putea fi astfel investigate gratie telescoapelor de mare putere lansate in spatiu sau a dispozitivelor complexe prezente pe Pamant, in viitor sperandu-se sa se descopere macar semne de viata incipiente pe alte planete daca nu de-a dreptul indicii ale inteligentei extraterestre.
 
Experimentele spatiale in curs de desfasurare la momentul prezent nu sunt deosebit de performante, astronomii fiind limitati de instrumentele cu care lucreaza, dar chiar si asa ei au de depus o munca enorma pentru a clasifica, elimina si cartografia universul cunoscut pana la granitele permise de tehnologia folosita la ora actuala.
 
In anii imediat urmatori, alte telescoape de mare putere si proiecte spatiale de anvergura vor oferi cai noi de investigare si o arie mult mai mare de lucru pentru astronomii din intreaga lume, astfel crescand simtitor si sansele de a se descoperi viata pe alte planete din afara sistemului nostru solar.
 
 

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu