Lifestyle Trucuri culinare

Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic

Eco-sfaturi pentru gatitul zilnic– Lamaile ceva mai tari pot elibera si acestea mult suc daca se lasa mai intai in apa calda pentru 5 minute.

– Ardeii iuti pot fi usor eliberati de seminte daca se rotesc in maini mai inainte, apasand usor peste coaja lor. La final se taie capacul superior si se lasa semintele afara.

– Zarzavaturile proaspete isi pastreaza mai bine culoarea la gatit daca se presara foarte putin zahar pe deasupra.

– Coaja rasa de lamaie, portocale si alte citrice ar trebui uscata si pastrata inclusiv pentru prepararea de ceaiuri mai aromate.

– La fierberea laptelui, daca se unge buza superioara a recipientului folosit cu putin unt, laptele nu va mai da atat de repede in foc.

– Muraturile si gemurile stau mai multa vreme la pastrare daca peretii borcanelor unde se depoziteaza sunt in prealabil unse foarte usor cu putin ulei de masline.

– Alimentele puse la frigider se pot pastra mai bine daca se folosesc saculeti etansi din plastic, cu dispozitiv special de prindere la gura. Inclusiv branzeturile si mezelurile stau mai multa vreme in conditii bune de prospetime.

– Ceapa nu ar trebui folosita deloc la prepararea gratarelor deoarece se arde atat de repede incat resturile sale carbonizate pot fi un risc pentru sanatate.

– Telina si varza ar trebui fierte intotdeauna in apa cu putin lapte deoarece astfel li se pastreaza mai bine atat gustul cat si culoarea.

Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu