Animale de companie Lifestyle

American Curl – o pisică foarte afectuoasă


Animale de companie  - Pisica American Curl

American Curl este o pisică ce te va încânta prin afecţiunea ei ieşită din comun. Cuminte şi sociabilă, este ideală pentru familiile cu copii sau cu alte animăluţe, pentru casele unde este mereu cineva care să le ţină companie, căci nu le place deloc singurătatea.

Cu American Curl vei descoperi că nu este deloc greu să creşti o pisică pentru că nu va emite niciun fel de pretenţie, nu-ţi va produce pagube prin locuinţă şi nici nu te va trezi la prima oră a dimineţii cu un mieunat insistent. Sunt tăcute şi delicate iar marea lor plăcere este să se tolănească în braţele tale pentru a fi mângâiate şi alintate.

American Curl este o pisică de talie medie, bine proporţionată şi foarte frumoasă. Aspectul caracteristic şi inedit îl constituie urechile rotunjite şi curbate în exterior, spre spate. Pisicuţele nu se nasc aşa, puii au iniţial urechile drepte dar, după 7 săptămâni, cartilajele încep să se curbeze, conferind imaginea inedită şi atât de căutată de cunoscători.

Există două variante de American Curl: cu păr scurt şi păr mediu. Ambele tipuri necesită o îngrijire minimală a blăniţei, fiind suficient un periaj săptămânal pentru a descâlci părul şi a îndepărta firele moarte.

În rest, mare bătaie de cap nu vei avea. Doar controalele de rutină la veterinar, grijă la alimentaţie şi multă multă afecţiune. American Curl este o pisicuţă cuminte, fără a fi plictisitoare şi afectuoasă, fără a fi posesivă.

foto Wikipedia

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu