Cariera Lifestyle

Cele mai cautate cariere profesionale in 2010


Cariera - Cele mai cautare cariere in anul 2010

Intr-o economie plina de sincope si amenintata de haos, a ajuns la ordinea zilei sa te interesezi in amanunt asupra celor mai solide si cautate cariere profesionale ale momentului, pentru a putea apoi opta pentru reorientarea profesionala sau, daca acest lucru nu e posibil, pentru a reusi sa oferi cele mai bune sfaturi propriilor copii, ajunsi la varsta majoratului.

In 2010, la fel ca si in anii anteriori, doua domenii s-au desprins de celelalte, inregistrand cresteri economice importante si o dinamica sanatoasa a pietei locurilor de munca. Este vorba despre domeniul computerelor si acela al sanatatii si asistentei sociale. In special in spatiul U.E., se cauta persoane specializate in aceste domenii profesionale, existand o serie intreaga de stimulente si beneficii menite sa atraga pe cei mai buni dintre cei buni.

In domeniul sanatatii si a asistentei sociale, oferta este foarte bogata si se cauta persoane cu specializari diverse si un nivel de educatie in acord cu specializarea avuta. Incepand cu asistenta la domiciliu si ajungand la medicii chirurgi, in intreaga Europa exista o cerere mare de astfel de profesionisti, inclusiv farmacistii fiind foarte bine cotati.

Si piata locurilor de munca pentru specialistii in IT si calculatoare este intr-o continua crestere, fiind cautati nu doar programatori si analisti, dar si ingineri de hardware sau tehnicieni specializati in tehnica de calcul si aparatura diversa, conectata cu tehnica de calcul. Consultantii new-media, inginerii de sistem, tehnicienii din comunicatii sau cei specializati in alarme si securitate pot munci in liniste, fara teama ca isi vor pierde locul de munca sau ceva din beneficiile oferite.

Si in alte domenii de activitate se inregistreaza cresteri, dar acestea nu sunt atat de semnificative ca cele din domeniul Sanatate/Asistenta sociala si IT/Computere. Daca va doriti deci un loc bun de munca, ramane sa va specializati intr-una dintre meseriile cele mai cautate la ora actuala, iar tinerii vor avea o sansa in plus aici, ei putand sa demareze totul cu propetimea de idei si energia specifica varstei lor.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu