Lifestyle Muzica si vedete

Divortul de moralitate

Divortul de moralitateZilele acestea televizoarele, Internetul si toate mijloacele de informare au bombardat cu “mega-stirea” din care aflam ca sotii Banica pun capat mariajului lor.  

Dupa haosul cu moartea si incinerarea lui Nicolaescu, a urmat incinerea oricarei forme de respect  pentru doi oameni care au hotarat sa isi continue viata pe drumuri diferite. Motivele fiind doar ale lor.

Da, sunt  parte din viata mondena si si-au asumat faptul ca orice intimidate devine publica. Totusi, faptul ca sunt persoane publice nu acorda nimenui dreptul de a intra cu bocancii in viata lor. Nu poti sa mergi pana in dormitorul lor pentru a creea o stire si a face orice aspect senzational.

Etica si bunul simt ar trebui sa ne indrume catre varianta  de a analiza mai putin si de a nu mai judeca, nici ale noastre vieti nu sunt perfecte si nici noua nu ne-ar placea sa fim pe prima pagina a ziarelor cu un aspect al vietii  dureros,  asa cum e divortul.

Fotografii pe aeroport, discutii interminabile in care care multe femei ce probabil nu au trait alunecoasa experienta e unei despartiri isi dau cu parerea.  Andreea e asa si pe dincolo, e grasa, e falsa, el e agresiv. De unde aveti informatiile?  Ce siguranta aveti pe cele spuse?  Oamenii se elibereaza prin astfel de  constatari superficiale, simtindu-se mai bine.

 Daca dupa atatia ani de presupusa emancipare inca mai aruncam cu noroi in doi oameni decenti ce au avut probleme in casnicie, inseamna ca mai avem multe de invatat si nici nu suntem la prima lectie a bunului simt.

Se trece rapid peste faptul  ca cei doi au un copil care are dreptul la o copilarie fericita, la lumini frumoase ale copilariei nu date de blitz-urile paparazzilor. Putin gandesc asa, toti reduc  gesturile la principiul ca au vrut celebritate, sa isi asume. Nu conteaza ca Andreea  a facut mii de gesturi caritabile, ca pe banii ei a facut nenumarate  programe in care a ajutat multe suflete. Nu. Este neimportant. Mai interesant devine ca bluza  ei avea o culoare nepotrivita sau orice alt aspect superficial. Titluri cu senzational merg din site in site  pentru a arata cu degetul  gesturile ei categorisite ca neinspirate.

Am un sentiment de regret pentru cum putem reactiona ca oameni. Avem doar  pareri, nu si opinii, consideram ca avem dreptate, cine ii pune sa divorteze? Altii au castigat pariuri pe care le pusesera din momentul casatoriei! Josnic.

Hai sa ne analizam noi pe noi, sa ne uitam si in ograda proprie, sa ne gandim cate am facut noi in viata, cat am ajutat si ce ramane in urma noastra. Moralitatea noastra  ne poate salva din mocirla de opinii a celor ce adora sa isi auda glasul in microfon.

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu