Animale de companie Lifestyle

Deparazitati animalele in mod natural cu pulbere de diatomit

Deparazitati animalele in mod natural cu pulbere de diatomitMai rar prezenta in magazinele noastre cu profil veterinar, asa-numita pulbere de diatomit (pamantel, chiselgur, kiselgur, tripoli) provine dintr-o roca mai putin cunoscuta romanilor, recunoscuta printre altele si pentru proprietatile sale antiparazitare probate pe viu prin teste de laborator in multe locatii de peste hotare.

Pulberea de diatomit poate fi utilizata cu succes la indepartarea pe cale naturala a puricilor la caini si pisici sau a paduchilor la pasari de tot felul, inclusiv pasari de curte, efectele sale fiind de durata, iar pericolul pentru sanatatea animalelor nul deoarece aceasta roca nu contine substante toxice in compozitia sa chimica.

Pamantelul sau pulberea de diatomit se gaseste, dar nu foarte usor la florarii sau la comerciantii care vand pamant de flori, pretul sau de vanzare fiind foarte convenabil si permitand astfel atat deparazitarea animalelor de companie sau a celor de curte cat si deparazitarea completa a locurilor preferate de catre animale si/sau a intregii locuinte.

Aplicarea pulberii de diatomit se face simplu si direct pe blana sau penele animalului infestat, o atentie speciala trebuind totusi acordata pe durata acestui proces cand atat omul cat si animalul pot inhala pulberea antiparazitara putand fi afectati in acest mod plamanii si intregul sistem respirator.

Pulberea de diatomit trebuie in consecinta aplicata fara graba si cu atentie pentru a se evita inhalarea prafului atat de catre om cat si de catre animal. Pentru animalele care au obiceiul de a isi curata mai des blana sau penele e bine de stiut faptul ca pamantelul (pulberea de diatomit) nu este toxic daca este ingerat si nu inhalat, dimpotriva aceasta substanta putand contribui si la o deparazitare interna a animalelor infestate eventual si cu viermi sau alti paraziti interni.

Pentru deparazitarea externa, efectul aplicarii pulberii de diatomit poate fi observat la aproximativ 24 de ore dupa tratament, paduchii sau puricii disparand complet deoarece sunt eficient distrusi de particule minuscule din pulberea de diatomit care le patrund treptat in organism si ii ucid la scurta vreme dupa aceea.

In acelasi mod se poate realiza si deparazitarea locuintei sau a spatiului de odihna a animalelor, pulberea de diatomit putand fi aplicata la discretie acolo unde se considera ca este necesar si aspirata ulterior cu usurinta dupa trecerea unui interval de timp rezonabil, de cateva ore, suficient pentru eliminarea completa a parazitilor.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu