Lifestyle Sport

Dansul, pasiune si sport

Dansul, pasiune si sportDin cele mai vechi timpuri dansul transmite stari. Fie ca este vorba de dansurile triburilor din Africa, fie ca vorbim de pasiunea unui tango, sau de ritmul unui dans cum este salsa, la ale carui ritmuri nu poti sta jos.

Dansul este mai mult decat miscare fizica, este  modalitatea cea mai nobila de a transmite un mesaj fara a vorbi. Dansul elibereaza toate probleme din noi si fiecare miscare este pentru a contura personalitatea  noastra.

Pe langa partea psihica si emotionala prin dans se si elimina calorii. Este modalitatea perfecta de a imbina pasiunea cu nevoie de miscare.  Dansul reduce stresul, ne face sa lasam macar pentru  cateva ore grijile la vestiar.  Ajuta la mentinerea greutatii, scade riscul de aparitie a bolilor de inima si tine articulatiile in forma. In acelasi timp prin piruete si prize tinem muschii fesieri tonifiati.

Daca lovim cu gratie podeaua pentru 30 de minute ardem  intre  80 si 150 de calorii, asta daca dansam vals sau rumba, dansuri cunoscute pentru finetea lor, insa daca alegem aerobic sau un dans latino-american atunci depasim 160 de calorii. Si uite asa, prin 1, 2 si 3 si pirueta si plie in 30 de minute am dat 200 de calorii jos de  pe corpul nostru. 

In afara de forma cea de toate zilele dupa care toate tanjim, dansul ajuta sa ne pastram articulatiile  tinere pentru ca atunci cand trecem de prima tinerete sa putem inca urca pe scari in locul liftului.  Plus, mare bonus, prin dans mintea ramane agera, si ne putem concentra mai usor. Asadar, decat sa stam in fata laptopului gandindu-ne ca ne este lene si mai ciugulim ceva, mai bine mergem in sala de dans unde facem miscare, socializam, ne distram si avem tot timpul moralul sus.

Desi fiecare dintre noi are un orar dificil si este greu sa punem in aplicare tot, este imposibil sa nu gasim macar jumatate de ora in fiecare zi pentru  a ne misca pe ritmurile preferate.
 

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu