Animale de companie Lifestyle

Cei care nu cuvanta

Cei care nu cuvantaFiecare dintre noi are o afinitate pentru un animal de companie. Fie ca este vorba de un catel sau o pisicuta, ne simtim mai bine cand ne jucam cu o simpatica vietuitoare.  Timpul petrecut cu animalutele nu este un timp pierdut, din contra, castigam energie si  dispozitie pentru a duce o viata calma si mai linistita.

Din nefericire in Bucuresti nu pot avea catel pentru ca stau intr-un apartament micut si am un program incarcat, insa cand ajung la casa parintilor mei si ma joc cu cainele meu nimic nu mai conteaza. Poti fi suparata, ingrijorata, sentimentele acestea devin  parte din trecut cand cainele meu se joaca, face numai nazbatii si imi vine sa il sufoc din imbrastisari.  Sunt sigura ca fiecare stapan de caine este incercat de aceleasi sentimente.

Pe langa toate aceste frumose sentimente, animalutele de companie au si un rol important in dezvoltatea psihica,mai ales a copiilor.Prin dragostea neconditionata pe care acestea le-o ofera copiilor, micii prichindei invata ce inseamna sa oferi fara sa te astepti sa primesti inapoi si ce inseamna dragostea sincera. Animalele uneori ofera lectii de viata mai valoroase decat oamenii, si ne arata ce inseamna fidelitatea si iubirea. Unii oameni uita de iubire si se lasa pe mana unor idei temporare, uitand ce inseamna cu adevarat sa demontrezi ca tii la cineva. Animalele pot oferi aceasta lectie, unii caini nu isi parasesc stapanul nici in cele mai grele conditii, unele pisici stau langa stapanul lor pana in ultima clipa si exemplele de loialitate pot continua. Cum sa nu ne iubim animalutele ce clipesc atat de gingas?

Cercetarile au scos la iveala faptul ca micile si simpaticele animalute nu sunt numai niste excelenti companioni, dar ne pot ajuta  in vindecarea unor  boli . Depresia, este boala cea mai des vindecata prin  dragostea  animalutelor, la fel si autismul, gaseste unele remedii prin aceasi ochi calmi si caldurosi ai animalutelor.  Copiii timizi iarasi sunt tratati prin intermediul animalutelor si  sunt incurajati sa socializeze si sa  se afirme.

Nu trebuie sa uitam de beneficiile emotionale ale micilor necuvantatoare. In unele  centre de recuperare sunt folosite cu incredere programe de terapie cu ajutorul animalelor. Pentru copii cu cerinte  special, care sufera de disfunctii de vorbire, emotivitate, sensibilitate excesiva s.a.m.d. Insa, mai avem si delfinii, care au o relatie aparte cu  autistii dar si  copii insa isi arata dragostea si pentru adulti.

Cred ca orice poate ocroti un animal, iar cei care au conditii il pot creste cu dragoste pentru ca, va garantez, ofera cel mai des  dovezi  de iubire si fidelitate.  

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu