Animale de companie Lifestyle

Cum sa te consolezi dupa pierderea prietenului tau necuvantator?

Cum sa te consolezi dupa pierderea prietenului tau necuvantator?Atasamentul pe care il pot adesea dovedi animalele de companie fata de stapanii lor se regaseste nu de putine ori si la oameni, multi dintre posesorii de animale ajungand sa isi iubeasca foarte mult prietenul necuvantator.

Din pacate, animalutele mai si mor din cauze diverse si in aceasta situatie foarte putine lucruri mai pot fi facute pentru a consola stapanii indurerati, care traiesc cam aceeasi gama de sentimente pe care o resimti atunci cand pierzi pe cineva foarte apropiat.

Experienta altor persoane care au avut de suferit din aceasta cauza poate fi acum de folos, printre lucrurile pe care le poti face atunci cand ai pierdut un bun animal de companie numarandu-se si urmatoarele:

Organizarea unei inmormantari decente alaturi de apropiatii tai si, eventual, alaturi de animalele de companie ale acestora care l-au cunoscut pe cel plecat din aceasta lume. Inmormantarea unui animal de companie este o problema delicata in Romania, dar se pot gasi solutii pentru ca despartirea sa se produca pe cat posibil fara alte traume.

Este ideal daca se poate inlocui animalul de companie decedat cu un alt animal, fie din aceeasi specie, fie dintr-o specie diferita, grija si dragostea acordate acestui nou companion putand sa stearga mai repede durerea din sufletele noastre.

– Se poate discuta mai indelung in zilele si saptamanile de dupa inmormantare cu cei care inteleg aceasta problema, si in acest mod putandu-se obtine o usoara consolare pentru pierderea suferita.

Apropierea si interesul manifestate pentru adaposturile de animale si problemele animalelor in general pot de asemenea sa disipeze durerea resimtita prin gesturi simple si frumoase de caritate fata de animalele fara stapan sau fata de cele tinute in adaposturile de animale.

Activitatile de natura profesionala si alte activitati practice desfasurate acasa vor reusi sa faca timpul sa treaca mai repede, astfel aparand si vindecarea, niciodata completa, dar suportabila.

Nu exista multe lucruri pe care sa le poti face atunci cand iti pierzi prietenul necuvantator, dar cu siguranta implicarea in activitati care privesc binele altor animale va fi unul dintre acestea, sufletul plecat al prietenilor nostri bucurandu-se poate astfel de un plus de multumire, iar noi reusind sa ne simtim propriul suflet mai impacat si cumva mai aproape de cel care ne-a parasit.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu