Cariera Lifestyle

Cum sa lasi o buna prima impresie

Atunci cand cunosti o persoana pentru prima data, mintea ta face involuntar foarte multe conexiuni. Este nevoie doar de un interval cuprins intre 3 si 7 secunde pentru a-ti face o prima impresie. Dar cum faci ca, la randul tau, sa lasi o buna prima impresie, pentru ca o a doua sansa s-ar putea sa nu mai ai?

Punctualitate                         
Chiar daca nu iti sta in fire sa fii punctuala si clasicul sfert de ora academic este de fapt notiunea ta de ajuns la timp, trebuie sa incerci sa ajungi la timp atunci cand cunosti pe cineva pentru prima data.
GanCum sa lasi o buna prima impresiedeste-te doar la cate lucruri se poate gandi persoana care te asteapta si astfel ai pornit deja pe un picior gresit chiar de dinainte de a o vedea.

Postura
Adopta o pozitie dreapta a spatelui, cu umerii trasi in spate si cu capul ridicat, si vei da impresia unei persoane increzatoare in sine, cu o atitudine de invingatoare. Pana la urma, suntem mult mai atrase si noi de persoanele care dau impresia de lider, asa ca de ce nu ne-am insusi si noi cate putin din armele lor?
Zambet
O persoana care zambeste constant, fara a parea o mica psihopata, este mult mai agreabila si pare ca este intr-adevar extrem de incantata sa cunoasca cealalta persoana. Pentru fiecare persoana ego-ul este destul de important si, oricat de absurda vi s-ar parea ideea, un zambet chiar poate cuceri mai repede decat o va face indeplinirea tuturor atributiilor la timp.
Strangerea de mana
O strangere de mana ferma, nici prea tare, nici prea moale, este cheia catre stabilirea unui raport de egalitate intre tine si persoana respectiva, indiferent ca este vorba de un viitor sef, un coleg sau o noua cunostinta.  De asemenea, strangerea de mana corecta este cea mai directa forma de a stabilit un raport. Cercetarile arata ca este nevoie de pana la 3 ore de interactiune pentru a dezvolta acelasi nivel de raport pe care il poti obtine cu o simpla strangere de mana.
Asadar, ia aminte de anumite trucuri ale limbajului non-verbal si studiaza putin aceasta metoda pentru a fi sigura ca vei lasa o prima impresie impecabila persoanelor cu care vii in contact. Pana la urma, nu se stie niciodata cand te poti intalni cu viitorul tau sef sau poate chiar partener de viata.
 
You’ve got just seven seconds – but if you handle it well, seven seconds are all you need!
 
 
 

Ioana Andronie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu