Lifestyle Sport

Intretinerea corporala in sezonul toamna-iarna

Intretinerea corporala in sezonul toamna-iarnaDebutul sezonului rece, respectiv inceputul de toamna, este unul dintre cele mai favorabile momente ale anului pentru practicarea miscarii in aer liber, temperatura fiind acum optima, aerul mai proaspat, iar beneficiile pentru sanatate usor crescute data fiind tendinta noastra instinctiva de a reduce activitatea fizica pe durata sezonului rece.

Nu toate sporturile sunt desigur si recomandate in acest sezon, unele putand chiar sa ne faca mai mult rau decat bine, dar cu siguranta plimbarile lungi in aerul curat si plin de verdeata din zona unde locuiti alaturi de mersul pe bicicleta si alergarile usoare sunt activitati placute si de bun folos pentru cresterea ratei metabolismului vostru.

Drumetiile la munte combinate cu ascensiuni usoare catre cabanele voastre favorite aflate la altitudini superioare reprezinta adevarate provocari pentru intregul vostru organism, iar cei care isi permit astfel de excursii regulate la munte vor avea doar de castigat din asta, inregistrat ulterior un mai bun ritm in activitatea lor profesionala si o stare crescuta de bine peste zi.

Deloc surprinzator pentru cei care au incercat pe viu acest lucru, si petrecerea activa a timpului pe litoral poate fi foarte benefica pentru sanatate si intretinere corporala, si aici aerul fiind de buna calitate, iar oportunitatile pentru practicarea sporturilor preferate suficient de bune. Alergarile pe plaja, tenisul de camp, sedinte de aerobic si alte exercitii la sala, terapii speciale pentru intretinere corporala etc, toate sunt disponibile la preturi reduse in sezonul rece pe litoral.

Si exercitiile la sala sunt recomandate in sezonul rece, mai ales odata cu venirea iernii, aici aportul de oxigen fiind mai scazut, dar putandu-se totusi pune accentul pe dezvoltarea masei musculare si intretinerea adecvata a corpului si implicit a greutatii corporale. Dansul, Kangoo Jumps, exercitiile Pilates  si inotul la piscina sunt de departe unele dintre cele mai recomandate activitati sportive in mod special pentru publicul feminin.

Alaturi de corpul nostru si mintea trebuie sa primeasca la fel de multa atentie, sezonul rece fiind recunoscut pentru cresterea cazurilor de anxietate, depresie si alte probleme similare mai ales in randul populatiei feminine. Pentru a evita aceste caderi psihice, nu va feriti sa practicati si exercitii utile de meditatie, yoga, Reiki (daca aveti instruirea necesara) si alte terapii utile pentru ameliorarea stresului si cresterea starii de bine.

Nu in ultimul rand, frigul de afara poate stimula pozitiv si circulatia sangvina daca miscarea fizica este urmata de un masaj corect al tenului si a zonelor cu risc pentru imbatranirea prematura a pielii, iar daca tot alegeti sa va faceti si cate unul-doua masaje pe zi atunci nu uitati nici de sedintele de exfoliere si hidratare care vor ajuta suplimentar la o mai bu
na intretinere a pielii si o crestere benefica a circulatiei sangelui pe toata suprafata corpului vostru.

Foarte important este sa reusiti sa va impuneti un ritm constant pentru practicarea de exercitii fizice pe toata durata sezonului rece, doar asa putand cu adevarat sa va bucurati de toate beneficiile aduse de un stil de viata activ. Nu uitati, mai bune pentru sanatate sunt exercitiile practicate in aer liber, astfel organismul primind un aport suplimentar de oxigen, deci imbinati armonios acest tip de exercitii cu cele practicate acasa sau la sala pentru a reusi sa va mentineti intr-o forma optima chiar si atunci cand temperaturile de afara sunt foarte scazute pentru perioade lungi de vreme.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu