Lifestyle Trucuri culinare

Cum folosim condimentele?

Cum folosim condimentele?
Fara sare bucatele nu au nici un gust, iar fara condimente la indemana mai bine e sa mananci in oras, la un restaurant cu meniu complet. Este pe deplin adevarat si multi dintre noi au tendinta sa uite cat de importante sunt aceste condimente pentru alimentatia noastra de zi cu zi. Oamenii apreciaza la mancare in primul rand gustul sau deosebit si abia in plan secundar se gandesc la alte beneficii precum nutritia echilibrata si altele din acestea.

Nu e deci deloc rau sa facem des apel la condimente pentru a imbunatati gustul mancarii, dar nici nu e bine sa ajungem atat de indragostiti de aromele lor incat sa ne facem provizii uriase pentru ca, la fel ca si alte alimente, si condimentele isi pierd din potenta cu timpul sau chiar se altereaza pana la punctul in care nu mai pot fi folosite. Prima regula in aceasta privinta este sa avem mereu la indemana rezerve mici din condimentele preferate pe care sa le improspatam la intervale regulate ca sa nu pierdem cu nimic beneficiile aduse de savoarea lor originala.

In al doilea rand trebuie sa stim si care sunt inamicii principali ai condimentelor ca sa putem lua masuri preventive din timp si sa depozitam condimentele in locuri adecvate. Umezeala este unul dintre acesti inamici ai condimentelor, iar pe locurile imediat urmatoare stau lumina soarelui si caldura. Condimentele trebuie mereu depozitate in locuri uscate, de preferat containere bine sigilate, la intuneric si departe de sursele de caldura.

Foarte potrivite pentru gatitul acasa sunt si amestecurile de condimente pentru ca astfel putem combina ceea ce ne place si in cantitatile dorite de noi. Unele persoane, de exemplu, combina dinainte sarea si piperul macinat pentru anumite feluri de mancare, altii creeaza amestecuri trasnet din papricas, piper rosu si praf de ardei iute si asa mai departe. Cu conditia sa nu fie vorba de cantitati mari asemenea metode nu sunt nici deplasate si nici primitive deoarece fiecare om stie mai bine ce sa faca in propria bucatarie.

Uneori anumite condimente isi pastreaza aromele mult mai bine daca sunt pastrate la rece si producatorii seriosi vor atrage atentia …
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu