Casa si gradina Lifestyle

Sterge plantele de praf


Sterge plantele de praf!

Ştersul prafului de pe frunzele plantelor este o chestiune de curăţenie dar mai ales de grijă faţă de frumoasele, care ne înveselesc locuinţa şi ne împrospătează aerul. Dacă plantele sunt acoperite de prea multe impurităţi nu vor mai putea realiza aşa cum trebuie procesul de fotosinteză, prin care se hrănesc şi, prin urmare, se vor ofili, se vor îmbolnăvi şi vor pieri.

Frunzele trebuie curăţate de praf atunci când simţim prezenţa acestuia la pipăit sau nu mai vedem plantele din cauza depozitului nedorit. Cea mai simplă metodă este de a aşeza ghivecele în cadă şi de a le spăla cu duşul, având grijă ca temperatura apei să fie potrivită. Înainte de a pune plantele la loc trebuie să verificăm dacă sunt bine uscate.

Pentru plantele mari se pot folosi dispozitive speciale de pulverizat, iar pentru cazurile în care este interzisă aplicarea apei pe frunze, trebuie să ne achiziţionăm de la magazinele de profil nişte periuţe special concepute în acest sens.

Nu este o corvoadă aşa că, dacă iubeşti plantele, nu le lăsa să devină depozite de praf şi să se sufoce sub invazia pânzelor de păianjen, de exemplu. Ai grijă de ele şi fă-ţi o obişnuinţă de a şterge praful de pe frunzele lor aşa cum ştergi praful de pe mobilă.

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu