Lifestyle Tehnologie si internet

Cum folosim Cc si Bcc pentru a trimite un email catre destinatari multipli?

Cum folosim Cc si Bcc pentru a trimite un email catre destinatari multipli?Nu de putine ori dorim sa trimitem un email catre mai multi destinatari, dar nu stim cum sa facem acest lucru si de aceea preferam sa trimitem aceeasi scrisoare electronica de mai multe ori catre destinatari diferiti decat sa facem un talmes-balmes din toata aceasta afacere.

Exista insa o modalitate foarte eficienta si simpla de trimitere a unui singur email catre destinatari multipli, aproape orice serviciu de posta electronica oferindu-va posibilitatea de a utiliza campurile "Cc:" (Carbon copy) si "Bcc:" (Blind Carbon Copy) unde sa poata fi trecuti si alti destinatari in afara celui care apare in campul "To:" unde de regula trecem adresa destinatarului.

Atunci cand ne aflam in fata paginii electronice unde vom redacta mesajul nostru scris, intre campurile de deasupra, rezervate adresei destinatarului si altor comenzi, exista si campul numit "Cc:" care ne va permite sa adaugam si alte adrese ale destinatarilor doriti care si acestia sa primeasca o copie a mesajului redactat de noi. In acest mod vom reusi sa trimitem acelasi email la 2, 3 sau chiar si 10 destinatari, completand in campul "Cc:" adresele dorite de noi, pe care le vom separa bineinteles prin virgula.

Exista insa si un dezavantaj al acestui mod de a trimite acelasi mesaj catre destinatari multipli, iar acest dezavanataj consta in faptul ca persoanele care primesc mesajul vor vedea si cui altcuiva i-a fost trimis acelasi mesaj, lucru pe care noi poate dorim sa il evitam fie pentru a proteja identitatea celorlalti destinatari, fie pentru a pastra un caracter privat, unic al scrisorii noastre electronice.

Atunci cand nu dorim ca destinatarii multipli sa stie ca am trimis acelasi email si altor persoane din lista noastra de contacte, putem apela alternativ la campul "Bcc:", aflat imediat sub campul "Cc:", descris in paragraful anterior. Trecand alternativ adresele destinatarilor nostri in campul "Bcc:" si nu in campul "Cc:", tot separate prin virgula, vom reusi sa evitam listarea celorlalti destinatari in mesajul trimis de noi.

Campul "Bcc:" ne ajuta sa protejam caracterul confidential al adreselor altor destinari si sa conferim mesajului nostru un caracter unic si special. Acest lucru este cu siguranta de dorit atunci cand trimiti aceeasi felicitare de 8 Martie, sa zicem, la mai multe femei, sau atunci cand urezi "Paste Fericit!" tuturor persoanelor din lista ta de contacte. Pentru o maxima eficienta puteti trece in campul "To:" chiar adresa voastra de email, astfel incat toti destinatarii sa nu vada ca ati mai trimis acelasi email si altei persoane.

In mare cam despre asta este vorba atunci cand ne referim la modul corect de utilizare a campurilor "Cc:", respectiv "Bcc:", iar daca nu ati stiut pana acum la ce folosesc aceste campuri, speram ca articolul nostru va va fi de folos pe viitor si veti reusi sa economisiti timp apeland mai des fie la varianta "Carbon Copy" de trimitere a unui email, fie la mai eleganta optiune "Blind Carbon Copy", care sa va fereasca de unele neajunsuri pe care le mai presupune trimiterea aceluiasi email catre destinatari multipli.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu