Lifestyle Trucuri culinare

Cum cream mai mult spatiu in bucatarie?

Cum cream mai mult spatiu in bucatarie?
Nu toata lumea este suficient de norocoasa sa aiba in dotare o bucatarie larga si frumoasa, unii dintre noi fiind nevoiti sa gatim intr-un spatiu destul de restrans, care iti creeaza o sumedenie de neajunsuri. Daca insa nici nu aranjam inspirat totul in bucatarie chiar ne putem trezi ca nu reusim sa mai incapem noi insine pe acolo, d-apoi sa mai primesti si o cunostinta la o cafeluta sau sa incerci sa servesti si masa acolo unde ai gatit.

Cele mai multe locuinte din prezent nici nu sunt, de fapt, construite foarte spatios, bucataria pierzand mereu teren in favoarea camerelor de locuit sau a balconului de apartament. Nu se pot face deci prea multe din acest punct de vedere si, cu siguranta, nici nu este recomandat sa daramam peretii ca sa facem bucataria mai mare. Exista din fericire alte solutii, de amenajare interioara, care vor crea senzatia de spatios si in acelasi timp vor si fluidiza mersul treburilor in bucatarie.

Chiuveta si amplasarea ei este problema numarul unu, de la care plecand apoi vom trece si catre celelalte metode eficiente de ajustare a spatiului din bucatarie. Foarte eficienta in spatiile mici va fi amplasarea chiuvetei intr-un colt al bucatariei si nu lipita de unul din peretii laterali. Se poate deci crea o masca speciala de chiuveta, pe colt, sau pur si simplu putem monta astfel chiuveta, de preferat cu ajutorul unui specialist.

In al doilea rand trebuie sa evitam amplasarea corpurilor de bucatarie la nivelul podelei si sa prefera mereu corpurile de perete, nu prea voluminoase ci suficient de largute incat sa putem depozita aici strictul necesar. Singura grija pe care trebuie sa o avem in acest caz, pe langa montarea solida in perete, este sa nu dispunem aceste corpuri in imediata apropiere sau chiar deasupra aragazului/plitei.

Si masa de bucatarie poate fi amenajata intr-un colt daca ii cream un…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu