Lifestyle Trucuri culinare

Cum alegem bateria ideala pentru chiuveta din bucatarie?

Cum alegem bateria ideala pentru chiuveta din bucatarie?
Chiuveta din bucatarie poate trece complet nebagata in seama daca este bine amplasata si utilata, dar poate da si mari batai de cap proprietarului atunci cand se ignora niste reguli simple de instalare si ajustare in functie de necesitatile specifice ale gospodariei in cauza.

Mai inainte de orice, atunci cand ne alegem o chiuveta de bucatarie, trebuie sa ne decidem daca vrem aceasta chiuveta integrata in suprafata de lucru sau separata de aceasta. Ideal ar fi sa optam pentru o chiuveta integrata, dar in anumite situatii acest lucru nu va fi posibil si atunci ne putem decide pentru un model de sine statator, probabil metalic si suficient de adanc incat sa permita spalarea corecta a tuturor dispozitivelor de gatit.

Manerul robinetilor este foarte important, acesta trebuind sa ofere o priza buna pentru ca va fi utilizat de nenumarate ori pe parcursul unei zile. Fie vorba de un model de lux sau nu, bateria de chiuveta trebuie sa ne transmita incredere pentru a putea manevra in liniste robinetii fara teama ca ne vom stropi sau ca jetul prea puternic ar putea cauze niste mici dezastre prin bucatarie.

Plasticul nu prea are ce cauta in constructia unei baterii de chiuveta si sunt de evitat toate modelele care vin echipate cu tot felul de garnituri si accesorii din plastic. In al doilea rand, ar trebui ca multi dintre gospodari sa revina la moda bateriilor de bucatarie montate in perete deoarece modelele cu montare pe chiuveta aduna prea usor bacterii, mucegai si tot felul de resturi la baza lor, si inca in foarte scurta vreme. Efectul estetic va fi in continuare unul bun, iar functionalitatea chiuvetei de bucatarie va inregistra un plus de igiena si de randament.

Materialele recomandate pentru bateria de chiuveta raman in continuare inoxul si alte metale non-poroase si antibacteriene, care nu vor prezenta zgarieturi si crapaturi nici dupa ani buni de utilizare a lor. Mai nou se distrbuie si baterii cu filtre de apa integrate sau cu senzori si alte accesorii utile, permitandu-se in multe cazuri comutarea simpla pe utilizare clasica sau moderna. Alte modele permit incalzirea instantanee a apei si merita luate in considerare in zonele unde sunt deja probleme cu furnizarea de apa calda curenta.

Gospodinele care au mereu mult de lucru vor dori cu sig…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu