Lifestyle Muzica si vedete

La 52 de ani Andie MacDowell inca face topurile de frumusete

La 52 de ani Andie MacDowell inca face topurile de frumuseteCunoscuta si indragita de publicul din Romania inclusiv pentru aparitiile de data foarte recenta din clipurile publicitare ale companiei de cosmetice L'Oréal, Andie MacDowell este la cei 52 de ani ai sai la fel de proaspata si de fotogenica ca si la inceputul anilor 1980, cand activa ca model de succes al caselor de moda Yves Saint Laurent, Vassarette, Armani, Sabeth-Row sau Anne Klein.

People Magazine a votat-o printre primele 50 de persoane foarte atragatoare din intreaga lume, iar barbatii o considera nu doar frumoasa, dar si sexi, unii fiind de parere ca ea arata mai senzational in prezent decat in anii ei de tinerete. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul ca actrita nu a avut deloc o copilarie fericita sau o tinerete plina de satisfactii si impliniri.

Rosalie Anderson MacDowell este nascuta pe 21 aprilie 1958 in Gaffney, Carolina de Sud, SUA, este in zodia Taurului si a trebuit sa suporte de mica momente grele marcate de divortul parintilor pe cand ea avea doar 6 ani. Din acest motiv, ceva mai tarziu, la varsta adolescentei a si fost nevoita sa lucreze pentru un salariu de mizerie ca angajat al companiilor McDonald's si Pizza Hut pentru a aduce ceva venituri suplimentare acasa.

A reusit sa absolveasca liceul, s-a inscris la studiile universitare, dar a renuntat foarte curand si s-a orientat catre o cariera in modelism, din aceeasi necesitate de a ajunge mai repede pe propriile picioare si de a nu depinde financiar de nimeni. Primele sale succese sunt strans legate de numele de firma Calvin Klein si de prezentarile de blue jeans, iar apogeul carierei sale ca model a fost atins atunci cand L'Oreal a ales-o ca promotor de succes al campaniilor lor de media.

In 1984, Andie MacDowell isi face debutul in lumea buna a cinematografiei aparand in filmul "Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes", unde insa doar a mimat replicile, vocea apartinandu-i in realitate lui Glenn Close. La acea data, Andie MacDowell avea nevoie sa isi slefuiasca serios tehnica actoriceasca. Mai tarziu insa, odata cu aparitiile succesive in mai multe productii de cinema, tanara actrita castiga mult in experienta si devine chiar un adevarat star al Hollywood-ului facand mari succese de box-office precum cele din Groundhog Day (Ziua Cartitei), Four Weddings and a Funeral (Patru nunti si o inmormantare), Green Card (Carte Verde) sau Hudson Hawk.

Pentru a compensa lipsa unei educatii universitare, dar si actoricesti, Andie MacDowell a studiat temeinic actoria alaturi de maestri consacrati ai timpului si astfel a reusit sa ramana in topurile de critica, fiind unanim apreciata ulterior pentru prestatia sa artistica. In plan personal insa nu a reusit sa aiba acelasi succes, ea divortand de doua ori, iar in prezent traind necasatorita la resedinta sa din Carolina de Nord, in localitatea Biltmore Forest.

Andie MacDowell are mai multi copii rezultati din casatoriile sale anterioare, este mandra de acestia, dar isi ofera timp si pentru viata sa romantica, ea fiind curtata consecutiv de mai multe personalitati ale vietii artistice din Statele Unite. Ii place foarte mult sa isi petreaca timpul in aer liber, face multa miscare fizica si adora drumetiile montane, in special cele cu un grad de dificultate marit.

Pana in prezent, actrita a castigat 7 premii de filmografie, a fost nominalizata la altele 3 si continua sa lucreze atat ca actor cat si ca producator la o serie de proiecte cinematografice de prima mana. Ultimul ei film, deja anuntat ca un mare succes de public, va fi lansat in 2011 si se numeste "Footloose". Aici va aparea alaturi de Dennis Quaid, Kenny Wormald si Julianne Hough. Filmul este un remake dupa musicalul din 1984, cu acelasi titlu, si se spera sa depaseasca productia originala prin valoare si nivel de audienta.

foto Wikipedia

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu