Educatie Lifestyle

Profilul unei femei independente

Profilul unei femei independenteAnii trec in favoarea femeilor, nici ridurile nu mai sunt un pericol, avand solutii dintre cele mai diverse. Multi ani la rand a fi independenta  nu exista in conceptia unora. Dincolo de locul predestinat la cratita sau la facut curat, femeile au luptat pentru a ajunge sus. Lupta cea mai grea este cu mentalitatea, cea a barbatilor care nu pot intelege ca femeile au capacitatea si ambitia de a fi independente.

Este inadmisibil sclavagismul si slabiciunea femeilor in raport cu barbatii. Femeile trebuie incurajate sa fie pe picioarele lor si sa isi cladeasca  o cariera,  sa aiba  un  job la care sa mearga cu drag,  sa nu stea degeaba acasa doar pentru ca asa este traditional.

Cliseele sunt atat de greu de inlaturat si oamenii sunt atat de greu de convins spre a adopta idei noi incat iti pare un drum fara final.  Oamenii care vad femeia doar ca o femeie in simplitatea ei, care sa stie sa gateasca, sa dea nastere unor copii si sa faca curat nu se gandesc la  plafonare. Idei din stramosi in stramosi, faci familia de ras daca nu te mariti  la timp, nu conteaza ca tu vrei sa petreci sau sa iti traiesti viata sau poate visul carierei tale dureaza pana sa il vezi concretizat. In mintea unora acestea sunt doar motive ca sa fugi de responsabilitatea de a fi  femeie de casa.

Femeia independenta nu e cea care sta cu buzele umflate si obtine finantari, femeia independenta e cea care prin munca, educatie, scoala reuseste sa isi creeze un profil de success.

Este nevoie ca si femeile sa puna piciorul in prag, nu doar matura. Daca stii ce vrei nimeni nu iti poate sta in cale, fostele iubiri trec, nu are rost sa plangi, nimic nu e vesnic. Viata merge inainte si nu oricum ci cu rezultate care sa ne faca mandre de trecutul nostru, ambitioase pentru prezent si pregatite pentru viitor.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu