Lifestyle Trucuri culinare

Cateva trucuri inedite ale gatitului modern

Cateva trucuri inedite ale gatitului modern
Puteti consulta in continuare cateva dintre trucurile de gatit utilizate in mod frecvent de bucatarii amatori din Romania, care fie au dorit sa economiseasca astfel timp, fie au descoperit din intamplare unele metode de succes la gatit pe care s-au si grabit sa le impartaseasca altora:

– Legumele boabe sunt sanatoase si bune pentru consum daca nu plutesc la suprafata atunci cand se depun intr-un recipient cu apa. Boabele care plutesc la suprafata trebuie eliminate deoarece au fost afectate de daunatori sau de mucegai;

– Fructele de padure, capsunile de gradina si afinele sunt niste ingrediente excelente pentru tot felul de creme si sosuri fie pentru desert, fie pentru felul principal;

– Oaule care se prind de cartonul in care au fost pastrate pot fi desprinse usor daca se umezeste cartonul mai inainte;

– Pentru a coase bine curcanul sau puiul pus la cuptor se poate apela la ata dentara simpla, fara ceara sau arome. Ata dentara va face o treaba foarte buna si poate fi folosita cu succes si la legarea preparatelor de patiserie sau la umpluturile cu legume, la chisca, caltabosi sau chiar si ardei umpluti;

– Varza pentru sarmalute poate fi fragezita daca se lasa capatana de varza vreo 2 zile la frigider si se pune apoi la decongelat peste noapte, in chiuveta, intr-un recipient larg;

– Faina alba din camara de alimente va fi intotdeauna protejata de insecte daca se depoziteaza impreuna cu cateva frunze uscate…
Citeste in continuare pe coolinaria.ro

coolinaria.ro

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu