Animale de companie Lifestyle

Catelusi de rasa compatibili cu cerintele si asteptarile copiilor vostri

Catelusi de rasa compatibili cu cerintele si asteptarile copiilor vostriMai mult poate decat pisicile, cateii si in mod special catelusii de varsta mica au fost dintotdeauna preferatii copiilor, relatia de prietenie si afectiune reciproca formandu-se aproape instinctiv si sudandu-se in timp pe afecte pozitive precum loialitatea, spiritul de sacrificiu si increderea neconditionata intre om si animal.

Din nefericire pentru cei mici, nu toate rasele de catei sunt si recomandate pentru sanatatea sau siguranta lor, existand multe situatii care nu prezinta riscuri din acest punct de vedere, dar si alte cazuri in care riscul este simtitor crescut, copiii trebuind sa fie protejati de contactul cu animalele de companie destinate exclusiv persoanelor adulte.

Chiar si in cazul raselor de catei care sunt foarte prietenoase cu cei mici pot aparea uneori probleme, mai ales atunci cand puii de caine nu au fost obisnuiti cu prezenta strainilor in mediul lor de trai, dar acest lucru poate fi usor evitat atunci cand copiii isi aleg la fata locului un favorit, aceasta fiind alternativa optima la cumparare si nu surprizele "placute" facute de catre parinti care uneori se grabesc sa cumpere ceea ce le place lor si nu ceea ce ar prefera cu adevarat cei mici.

Rasele de catei care pot convietui in conditii optime alaturi de o familie cu copii sunt relativ numeroase, alegerea unui astfel de companion devenind asa mai usoara gratie optiunilor variate oferite de piata animalelor de companie, unde rasele de talie mai mare concureaza strand cu rasele de talie medie si mica, in toate situatiile cererea fiind satisfacator de mare.

Astfel, cele mai recomandate rase de catei care tolereaza foarte bine copiii in preajma lor, fiind si niste adevarati prieteni pentru cei mici, pot fi regasite si printre urmatoarele propuneri ale revistei egirl.ro, lista completa fiind desigur mult mai cuprinzatoare, suficient de lunga incat sa raspunda tuturor preferintelor si exigentelor cumparatorilor din ziua de azi:

1. Collie (Ciobanescul scotian) este o rasa foarte iubita de catre cei mici, ei imprietenindu-se repede cu acest caine de talie mare care le va arata suficienta afectiune si ii va proteja mereu ca pe propriile sale odrasle. Mai independent decat alte rase de talie mare, ciobanescul scotian nu da iama prin casa si nici nu cerseste atentie, fiind si pentru parinti o alegere la fel de buna ca si pentru copii.

2.  Cockerul spaniel este o adevarata incantare pentru toata lumea inca de o varsta frageda si este de asemenea recunoscut pentru inteligenta sa peste medie. Potrivit pentru familiile care locuiesc la bloc, cockerul spaniel este vioi, jucaus si va cere un plus de atentie, in caz contrar aceasta rasa canina avand tendinta de a se retrage in sine, cainele devenind un animal timid si temator. Sensibil, cockerul spaniel nu trebuie pedepsit cu multa asprime sau jignit cu vorbe prea dure deoarece asta va incuraja tendinta sa nativa de a distruge lucrurile de prin casa.

3. O alta rasa de talie mare foarte recomandata familiilor cu copii este si Golden Retriever, acestea fiind animale de companie ideale, cuminti, dar si deosebit de inteligente si foarte jucause mai ales in prezenta celor mici. Un Golden Retriever latra doar in cazurile de urgenta, nu distruge lucrurile din casa si isi iarta repede stapanii atunci cand acestia il mai reped la nervi fara de rost. Au totusi tendinta de a "musca" usor si destul de des amicii de joaca, iar parintii trebuie sa acorde atentie acestui aspect pentru a nu incuraja un Golden Retriever sa le rontaie copilul ca pe acadele.

4. Labradorul este un alt caine de talie mare, foarte tolerant cu cei mici si loial stapanilor sai care se aseamana din multe puncte de vedere cu un Golden Retriever, mai putin tendinta celui din urma de a musca in joaca tot ce apuca in jurul lor. Pentru copii, un Labrador va fi companionul ideal pentru petrecerea timpului in aer liber, acesti caini putand sa se joace ore in sir atunci cand au o companie pe masura.

5. Pudelul este un alt companion excelent pentru copii, fiind afectuos, protectiv, foarte jucaus, dar si cuminte. Este mai usor de dresat decat alte rase si nu are tendinta de a distruge lucrurile de prin casa sau de a latra in exces. Copiii ii iubesc si datorita blanitei lor speciale care ii invita pe cei mici sa isi mangaie cu placere pudelul lor preferat.

Alte rase, de talie mica sau mare, recomandate familiilor cu copii sunt si cateii Bichon Frise (delicati, blanzi si foarte afectuosi), cateii Pug (ideali pentru cei mici si foarte buni companioni de joaca), cateii Shih Tzu (draguti, rafinati, dar si cu toane, deloc diferiti de un copil rasfatat), si lista poate continua inclusiv cu rase de caini care la o prima vedere sunt incompatibile cu un copil precum ciobanescul german, ciobanescul asutralian si chiar impunatorul dog german (marele danez).

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu