Relativ neglijate de catre multi dintre romanii aflati in cautarea unui loc de munca, targurile de joburi pot oferi resurse pretioase unui candidat serios, care isi doreste cu tarie sa isi cladeasca o cariera solida, nu de putine ori "vizitatorii" avand surpriza placuta de a fi convocati la un interviu sau chiar de a primi o slujba imediat dupa prezentarea la un astfel de targ de joburi.
Pentru a-ti mari sansele de succes atunci cand te implici in procesul de cautare a unui loc de munca si pe aceasta cale, a targurilor de joburi, este intotdeauna recomandat sa se tina seama de anumite reguli nescrise, care vor permite mai apoi candidatilor sa nu isi piarda timpul de pomana si sa poata selecta din oferta de joburi existenta exact ceea ce isi doresc si se potriveste mai bine cu calificarile si obiectivele lor profesionale.
1. Targurile de job-uri sunt de cele mai multe ori larg promovate in presa scrisa si cea audio-vizuala, iar persoanele aflate in cautarea unui loc de munca trebuie sa fie mereu la curent cu ultimele stiri din acest domeniu pentru a identifica rapid apoi daca oferta de joburi de la un moment dat este tintita pe domeniul lor de activitate, ce companii de interes isi vor anunta prezenta la targul de joburi, cine sunt organizatorii, unde se desfasoara aceasta activitate si alte informatii importante care sa ii ajute pe candidati sa vina pe deplin pregatiti la un astfel de targ de joburi.
2. La un targ de joburi, nu te prezinti de obicei doar pentru a te interesa de oferta unei singure companii, fiind de aceea recomandat tuturor candidatilor este sa aiba in vedere o selectie mai larga si sa isi pregateasca mai multe CV-uri si alte documente necesare aplicarii la un job. De preferat este ca fiecare dintre aceste CV-uri sa urmareasca un alt tip de pozitie compatibila cu calificarile si experienta aplicantului, in acest mod crescand si sansele de convocare rapida la un posibil interviu profesional.
3. Prima impresie este deosebit de importanta inclusiv la un targ de joburi, iar candidatii sunt sfatuiti sa se prezinte aici la fel de serios ca si in situatia unui interviu in toata regula, si aici angajatorii punand mare accent inclusiv pe tinuta si pe prezentarea profesionala adoptata de toti cei care ii contacteaza pentru a aplica la un job oferit de compania lor.
4. Chiar si atunci cand candidatii identifica cu precizie o oferta de munca compatibila cu obiectivele lor, tot este recomandat sa se solicite informatii suplimentare de la angajatori privitor la programul de munca, beneficii, salariu, etc. pentru a se evita surprizele neplacute de mai tarziu, cand poti descoperi stupefiat ca te-ai "vandut" pentru 600 de lei pe luna si ai pierdut din start alte oferte, poate mai bune, ale unor companii capabile sa iti ofere un venit salarial ceva mai consistent decat minimul pe economie.
5. Targurile de joburi sunt orice numai "mura'n gura" nu, menirea lor fiind de a dinamiza fie si cu putin piata locurilor de munca, astfel incat sa nu ajungem cu totii la mila agentiilor locale pentru ocuparea fortei de munca, implicate mai degraba in luarea in evidenta a somerilor decat in reintroducerea in circulatie a mii de profesionisti aflati in cautarea unui loc stabil de munca. A fi activ pe piata muncii inseamna deci a te preocupa tu insuti de viitorul tau profesional, iar targurile de munca reprezinta pentru noi toti o sansa in plus alaturi de alte resurse puse la dispozitia noastra care sa ne ajute sa ne atingem mai usor si mai repede obiectivele noastre profesionale.
Adauga comentariu