Cariera Consultanta

Cum sa aduni referinte pozitive pentru interviul profesional?

Cum sa aduni referinte pozitive pentru interviul profesional?Referintele oferite de profesionistii din domeniul comun de activitate in vederea sustinerii unui interviu profesional sunt mult mai importante decat se crede la o prima vedere si merita din acest motiv sa li se acorde toata atentia pentru a se inregistra puncte suplimentare la interviul tinta.

Nu este prea dificil sa se adune aceste referinte profesionale inainte de sustinerea interviului, pentru aceasta fiind necesar de intreprins niste pasi simpli, care sa permita ulterior atat cresterea increderii in sine cat si dialogul constructiv de la interviul profesional.

1. Reteaua profesionala construita in timp usureaza simtitor identificarea unor persoane capabile sa dea referinte dintre cele mai favorabile, aici putand fi luati in considerare fostii sefi directi, colegii de munca cu mare experienta, dar si alte persoane care pot aduce mai multa lumina pentru profilul personal al candidatului.

2. CV-ul profesional trebuie continuu adus la zi atunci cand se schimba si persoanele care dau referinte favorabile, iar acestia trebuie informati in detaliu asupra activitatilor profesionale mai recente pentru a fi capabili sa dea niste referinte de calitate.

3. Obiectivele pe care si le propune candidatul trebuie de asemenea cunoscute de catre referenti, acestia putand sa clarifice inca si mai bine aceste obiective, ajutand candidatul sa faca pasi suplimentari in directia dorita.

4. Contactul cu persoanele care ofera astfel de referinte trebuie sa fie mentinut permanent, doar in acest mod angajatorii fiind convinsi de buna credinta si de profesionalismul candidatilor care aplica la joburile oferite de dansii.

5. Daca se obtine jobul dorit, referentii trebuie instiintati despre acest lucru, asemenea persoane fiind de regula direct interesate de evolutia favorabila a "favoritului" dansilor.

6. Toti cei care sunt dispusi sa ofere referinte favorabile, sunt in acelasi timp dispusi sa pastreze o stransa legatura pe viitor in cadrul unei retele profesionale, iar aceasta deschidere a lor trebuie speculata la maximum pentru a se castiga un plus la capitolul experienta profesionala.

7. Referentii sunt intotdeauna persoane cu o imagine profesionala solida si bine calificati la locul lor de munca, iar recomandarile lor pozitive nu se "fura" niciodata fara permisiunea lor directa, doar asa succesul la interviu fiind garantat si de onestitatea candidatului la jobul tinta.

8. Toti cei care ofera referinte profesionale pot introduce in prezentarea lor si aspecte negative, din acest motiv fiind recomandat sa existe o stransa legatura intre candidat si referentii sai pentru a se evita astfel de scaderi ale imaginii profesionale a candidatului.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu